برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاییز 1383 , دوره  10 , شماره  3 ; از صفحه 21 تا صفحه 29 .
 
عنوان مقاله: 

اثر چند نوع كود شيميايي بر كيفيت و مقدار عناصر غذايي موجود در برگ سبز چاي (Camellia sinensis)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی رشت
 
چکیده: 

چاي به واسطه ارزش غذايي و اثرات آن در بدن انسان، امروزه به عنوان يکي از رايج ترين نوشابه هاي مصرفي مردم جهان شناخته شده است. در راستاي غني سازي محصولات کشاورزي و به منظور بررسي اثر چند نوع کود شيميايي بر کيفيت چاي و مقدار عناصر غذايي موجود در آن، آزمايشي به صورت فاکتوريل اسپليت پلات با طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي با سه فاکتور در سه تکرار انجام شد. کود ازته و پتاسه هر يک در دو سطح به شکل فاکتوريل در کرت هاي اصلي و عناصر کم مصرف در چهار سطح در کرت هاي فرعي توزيع شدند. در اين آزمايش مقدار عناصر غذايي موجود در برگ سبز چاي (شامل، Mg, K, P, N, Cu, Zn) در چهار نوبت، درصد تانن در دو نوبت و درصد کافئين در يک نوبت مورد اندازه گيري قرار گرفت. مصرف کودهاي ازته روي درصد تانن، درصد ازت، درصد فسفر، مقدار مس و روي اثر معني داري (حداقل در سطح احتمال 5%) نشان داد و در اثر استفاده از عناصر کم مصرف، در درصد فسفر و مقدار مس و روي موجود در برگ اختلاف معني داري (به ترتيب در سطوح 5%، 1% و 1%) به دست آمد. همچنين اثر ترکيب تيماري کودهاي ازته و پتاسه به همراه عناصر کم مصرف، درصد کافئين و مقدار مس موجود در برگ سبز چاي (در سطح 1%) معني دار بود. در هر دو مورد ترکيب کود اوره با کلرور پتاسيم بدون حضور عناصر کم مصرف بهترين ترکيب تيماري تلقي مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صداقت حور، ش. (1383). اثر چند نوع کود شیمیایی بر کیفیت و مقدار عناصر غذایی موجود در برگ سبز چای (Camellia sinensis). علوم کشاورزی, 10(3), 21-29. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=47872



Vancouver : کپی

صداقت حور شهرام. اثر چند نوع کود شیمیایی بر کیفیت و مقدار عناصر غذایی موجود در برگ سبز چای (Camellia sinensis). علوم کشاورزی. 1383 [cited 2021November29];10(3):21-29. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=47872



IEEE : کپی

صداقت حور، ش.، 1383. اثر چند نوع کود شیمیایی بر کیفیت و مقدار عناصر غذایی موجود در برگ سبز چای (Camellia sinensis). علوم کشاورزی, [online] 10(3), pp.21-29. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=47872.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 4242 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی