برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1393 , دوره  13 , شماره  52 ; از صفحه 41 تا صفحه 47 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي اثر ضدميکروبي اسانس هاي گياهي آويشن شيرازي و رزماري بر سويه هاي استافيلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتي بيوتيک ايزوله شده از مواد غذايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت / مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: استافيلوکوکوس اورئوس يکي از مهم ترين پاتوژن هاي منتقل شده از راه غذا مي باشد که گستردگي وسيعي در محيط و جوامع انساني و حيواني، هم به عنوان پاتوژن و هم به عنوان فلور نرمال دارد. حضور استافيلوکوکوس اورئوس در پوست و مخاط تنفسي انسان و حيوانات خونگرم، امکان انتقال اين ارگانيسم از انسان يا حيوان به مواد و فرآورده هاي غذايي را فراهم مي آورد. از طرفي مقاومت آنتي بيوتيکي استافيلوکوکي، يک مسأله مهم بهداشتي در اکثر کشورها محسوب مي شود. هدف: با توجه به خواص مختلف گياه درماني و آنتي باکتريال گياه آويشن شيرازي و رزماري، اين تحقيق با هدف بررسي اين خواص وتعيين اثرات سينرژيستي اين اسانس ها با آنتي بيوتيک هاي تتراسايکلين، اريترومايسين، تري متوپريم-سولفامتوکسازول و متي سيلين بر استافيلوکوکوس اورئوس انجام گرفت. روش بررسي: در اين مطالعه که به روش In vitro انجام شد، اثر ضدميکروبي به همراه حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتري (MBC) اسانس هاي آويشن شيرازي و رزماري بر استافيلوکوکوس اورئوس مقاوم به تتراسايکلين، اريترومايسين، تري متوپريم-سولفامتوکسازول و متي سيلين مورد بررسي قرار گرفت. در محله بعد اثر سينرژيستي هر اسانس با هر آنتي بيوتيک به روش Paper disk مورد بررسي قرار گرفت. نتايج: نتايج ما نشان مي دهد که اسانس هاي آويشن شيرازي و رزماري بر استافيلوکوکوس اورئوس هاي مقاوم به تتراسايکلين، اريترومايسين، تري متوپريم-سولفامتوکسازول و متي سيلين ايزوله شده از مواد غذايي اثرات خوبي دارد. نتيجه گيري: با ساخت داروي مناسب با منشاء گياهي و عوارض کمتر دارويي مي توان به درمان عفونت هاي استافيلوکوکي اميدوار بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلطان دلال، م.، و یزدی، م.، و آقاامیری، س.، و حقیقت خواجوی، ش.، و پیمانه عابدی محتسب، ت.، و امین هراتی، ف.، و قربان زاده مشکانی، م. (1393). ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس های گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی. گیاهان دارویی, 13(52 ), 41-47. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=477997



Vancouver : کپی

سلطان دلال محمدمهدی، یزدی محمدحسین، آقاامیری سولماز، حقیقت خواجوی شبنم، پیمانه عابدی محتسب ترانه، امین هراتی فرزانه، قربان زاده مشکانی مسعود. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس های گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی. گیاهان دارویی. 1393 [cited 2021December08];13(52 ):41-47. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=477997



IEEE : کپی

سلطان دلال، م.، یزدی، م.، آقاامیری، س.، حقیقت خواجوی، ش.، پیمانه عابدی محتسب، ت.، امین هراتی، ف.، قربان زاده مشکانی، م.، 1393. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس های گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی. گیاهان دارویی, [online] 13(52 ), pp.41-47. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=477997.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 91 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی