برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1397 , دوره  31 , شماره  2 ; از صفحه 177 تا صفحه 187 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات متقابل ضد باکتريايي اسانس رزماري و اسانس اسطوخودوس برروي دو باکتري گرم مثبت و سه باکتري گرم منفي در محيط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بابلسر، دانشگاه مازندران، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی
 
چکیده: 
اسانس هاي روغني نمونه بعد از خشک شدن گياه در سايه، به روش تقطير با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر جداسازي شدند. اثرات ضد باکتريايي اين گياهان توسط روش انتشار از ديسک وتهيه رقت هاي متوالي ارزيابي شدند. به منظور کنترل و استاندارد بودن روش، از ديسک هاي آنتي بيوتيکي و سويه هاي استاندارد باکتريال استفاده شد. اثرات متقابل نشان داد که در رقت هاي 1، 2/1 و4/1 اثر بازدارنده گياه اسطوخودوس بر روي پنج باکتري مختلف با هم نسبت به گياه رزماري بيشتر و معني دار است. مقايسه ميانگين اثرات متقابل قطر هاله ممانعت از رشد بين باکتري ها و رقت هاي دو گياه نشان داد که رقت 1 اسانس ها بيشترين اثر بازدارندگي را بر پروتئوس ميرابيليس دارد. همچنين مقايسه اثرات مختلف اسانس هاي اسطوخودوس و رزماري بر روي پنج باکتري مختلف با يکديگر نشان داد که رقت 1، 2/1 و 4/1 اسانس اسطوخودوس بيشترين اثر بازدارندگي را بر پروتئوس ميرابيليس نسبت به باکتري هاي ديگر دارد و اثر بازدارندگي آن نسبت به گياه رزماري بيشتر و معني دار بود. تعيين ميزان MIC و MBC اسانس اسطوخودوس و رزماري نشان داد که اثر باکتريواستاتيک اسانس ها بر روي باکتري ها بجز انتروباکتر فکاليس مشابه است البته اثر باکتريوسايدي اسانس ها بر روي تمام باکتري ها بجز باکتري استافيلوکوکوس اپيدرميديسمشابه مي باشد. نتايج روش انتشار از ديسک نيز در مقايسه با ديسک هاي آنتي بيوتيک، تاثير اين گياه را در مقايسه با ديسک هاي جنتامايسين واسترپتومايسين، درمقابل رشد پنج سويه مورد مطالعه نشان داد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

احمدی اسب چین، س.، و مصطفی پور، م. (1397). اثرات متقابل ضد باکتریایی اسانس رزماری و اسانس اسطوخودوس برروی دو باکتری گرم مثبت و سه باکتری گرم منفی در محیط آزمایشگاهی. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران), 31(2 ), 177-187. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=477122



Vancouver : کپی

احمدی اسب چین سلمان، مصطفی پور محمدجواد. اثرات متقابل ضد باکتریایی اسانس رزماری و اسانس اسطوخودوس برروی دو باکتری گرم مثبت و سه باکتری گرم منفی در محیط آزمایشگاهی. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران). 1397 [cited 2022January23];31(2 ):177-187. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=477122



IEEE : کپی

احمدی اسب چین، س.، مصطفی پور، م.، 1397. اثرات متقابل ضد باکتریایی اسانس رزماری و اسانس اسطوخودوس برروی دو باکتری گرم مثبت و سه باکتری گرم منفی در محیط آزمایشگاهی. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران), [online] 31(2 ), pp.177-187. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=477122.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 176 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی