برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر جلبك كاهوي دريايي بر برخي از قارچ هاي آلوده كننده مواد غذايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تربیت معلم
 
چکیده: 

جلبك كاهوي دريايي در سراسر سال در مناطق مختلف جهاني مي رويد. در اين بررسي جلبك مزبور را از سواحل چاه بهار جمع آوري نموديم. بعد از مطالعات ماكروسكوپي و ميكروسكوپي، تهيه جنس و گونه آن را خشك نموده و به صورت پودر در آوريم. از حلال هاي مختلف آب، اتانل، متانل و استن جهت استخراج مواد موثر استفاده كرديم. قارچ هاي مورد آزمايش شامل Aspergilus niger, A. flavus,، A. fumigatus، Alternaria alternata، Risoctonia solani، Macrofomina phasolinna، Fusarium solani، Fusarium expansum و Penicillium degerdi مي باشد. قدرت ضد قارچي با استفاده از روش چاهك يا سنجش قطر هاله مهار رشد و روش تمام ظرف يا Pour plate انجام شد. ضمنا اثر ضد قارچي جلبك كاهوي دريايي با روش in vivo در مواد غذايي گياهي نيز بررسي شد. با استفاده از روش هاي طيف سنجي GLC, TLC و HPLC مواد موثر را مورد بررسي قرار داريم. نتايج حاصل نشان داد عصاره هاي مختلف جلبك كاهوي دريايي بر همه قارچ ها اثر بازدارندگي رشد دارد قدرت ضد قارچي عصاره ها به ترتيب شامل اتانول، متانول، استن و آب مي باشد. اثر ضد قارچي جلبك كاهوي دريايي علاوه بر حلال به جنس و گونه قارچ نيز بستگي دارد. مشاهده ميكروسكوپي قارچ هاي تيمار شده در مقابل عصاره ها تغييراتي در ريسه ها و هاگ ها نشان داد. اين تغييرات شامل تورم و تركيدگي ريسه و تعبير در شكل ظاهري هاگ بود. در اين پژوهش با روش TLC آلكالوييدهايي مشخص گرديد و Rf هاي موجود در هر عصاره سنجيده شد. در روش طيف سنجي مشاهده گرديد كه هر حلال يك نوع ماده را از جلبك جدا مي كند. و تركيبات موجود در جلبك دريايي پيچيده مي باشد. در روش GC بر اساس پيك هاي رسم شده فعاليت نسبي هر يك از عصاره هاي تعيين گرديد. در روشHPLC  تعداد تركيبات شاخص به همراه زمان بارداري آن ها را مشخص كرديم. براي تشخيص دقيق اين مواد بايستي از GC/IR, GC/MS استفاده شود تا تركيبات شاخص شناسايي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 238
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی