برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي برخي صفات فيتوشيميايي گياه دارويي چاي ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تأثير سيستم هاي مختلف تغذيه اي و آب آبياري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 
با هدف مطالعه تأثير سيستم هاي مختلف تغذيه اي و سطوح مختلف آب آبياري بر برخي خصوصيات فيتوشيميايي گياه دارويي چاي ترش (Hibiscus sabdariffa L. )، آزمايشي در دو سال زراعي 92-1391 و 93-1392 در دانشگاه جيرفت، به صورت کرت هاي خرد شده نواري در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي عبارت بودند از: سطوح مختلف آب آبياري در سه سطح 60، 80 و 100 درصد نياز آبي گياه که به عنوان فاکتور کرت هاي اصلي در نظر گرفته شدند و منبع تغذيه گياه در 5 سطح (کود زيستي مايکوريزا، ورمي کمپوست، کود گاوي و کود شيميايي (NPK) و تيمار شاهد) که به عنوان فاکتور کرت هاي فرعي مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج تجزيه واريانس مرکب طي دو سال آزمايش، تأثير معني دار تيمارهاي تغذيه اي و سطوح مختلف آب آبياري را بر محتواي فنل کل، آنتوسيانين، اسيديته کاسبرگ، درصد روغن دانه و درصد پروتئين دانه گياه نشان دادند. در منبع تغذيه اي ورمي کمپوست و کود گاوي بيشترين ميزان آنتوسيانين به ترتيب با 3. 05 و 2. 87 (ميلي گرم/ گرم وزن خشک)، فنل کل با 12. 52 و 12. 90 (ميلي گرم/ گرم وزن خشک) و اسيديته 0. 81 و 0. 87 (گرم/ 100 گرم وزن خشک) کاسبرگ مشاهده شدند. همچنين سطح 60% و 100% نياز آبي گياه به ترتيب بيشترين و کمترين ميزان آنتوسيانين (3 و 2. 19 ميلي گرم/ گرم وزن خشک)، فنل کل (13. 04 و 10. 81 ميلي گرم/ گرم وزن خشک) و پروتئين دانه (20. 90% و 20. 01%) را توليد کردند. علاوه براين، مقدار آنتوسيانين تحت تأثير اثرات متقابل سيستم هاي تغذيه اي و سطوح آبياري و درصد روغن دانه نيز تحت تأثير برهم کنش سال در آبياري قرار گرفتند. البته ويتامين C کاسبرگ تحت تأثير هيچ يک از تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پارسامطلق، ب.، و رضوانی مقدم، پ.، و قربانی، ر.، و اعظمی ساردویی، ذ. (1396). بررسی برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تأثیر سیستم های مختلف تغذیه ای و آب آبیاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 33(6 (پیاپی 86) ), 928-940. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=475199



Vancouver : کپی

پارسامطلق بهاره، رضوانی مقدم پرویز، قربانی رضا، اعظمی ساردویی ذبیح اله. بررسی برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تأثیر سیستم های مختلف تغذیه ای و آب آبیاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1396 [cited 2021December03];33(6 (پیاپی 86) ):928-940. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=475199



IEEE : کپی

پارسامطلق، ب.، رضوانی مقدم، پ.، قربانی، ر.، اعظمی ساردویی، ذ.، 1396. بررسی برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تأثیر سیستم های مختلف تغذیه ای و آب آبیاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 33(6 (پیاپی 86) ), pp.928-940. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=475199.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 79 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی