برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير محلول پاشي برگي گلوکز و مونوپتاسيم فسفات (KH2PO4) بر برخي صفات توت فرنگي در سيستم هايدروپونيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
 
چکیده: 
توت فرنگي از مهم ترين محصولات گلخانه اي در مناطق مختلف بوده و به دليل نبود شرايط محيطي مناسب مانند کمبود نور در فصل زمستان از کيفيت اين ميوه کاسته مي شود. هدف از محلول پاشي گلوکز و مونوپتاسيم فسفات بر توت فرنگي، حل مشکل کمبود قند اين ميوه در کشت هاي خارج فصل مي باشد. بدين منظور، تاثير مقادير مختلف گلوکز و مونوپتاسيم فسفات بر برخي ويژگي هاي توت فرنگي رقم کاماروسا بررسي شد. تيمارها شامل سه غلظت گلوکز (0، 2 و 4 گرم بر ليتر) و چهار غلظت مونوپتاسيم فسفات (0، 5/0، 1 و 2 گرم بر ليتر) بود که بر بوته هاي توت فرنگي اعمال گرديد. آزمايش به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي در سال زراعي 1394 اجرا شد. نتايج نشان داد که اثر متقابل اين دو تيمار بر سطح برگ (LA)، محتواي آب نسبي برگ (RWC)، کلروفيل a و b، پتاسيم و فسفر برگ، تعداد ميوه، قطر ميوه، وزن کل ميوه ها، سفتي بافت، pH ميوه، هدايت الکتريکي (EC)، شاخص طعم (TSS/TA) و گلوکز در سطح احتمال يک درصد معني دار شد. صفاتي مانند وزن تر بوته، کلروفيل a و b، طول و قطر ميوه، سفتي بافت، شاخص طعم و گلوکز در غلظت چهار گرم بر ليتر گلوکز و دو گرم بر ليتر مونوپتاسيم فسفات افزايش داشتند. همچنين، EC، pH ميوه، پتاسيم برگ، RWC و LA کاهش يافتند. بيشترين غلظت گلوکز و مونوپتاسيم فسفات در مقايسه با شاهد، موجب افزايش گلوکز به ميزان 57% شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 65
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی