برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  9 , شماره  29 ; از صفحه 146 تا صفحه 155 .
 
عنوان مقاله: 

تأثير زمان هاي برداشت بر عملکرد علوفه و ميزان پروتئين رقمهاي مختلف يونجه در منطقه يزد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
 
چکیده: 
براي بررسي اثر رقم و چين هاي مختلف برداشت بر عملکرد و اجزاي عملکرد و ميزان نيتروژن علوفه ارقام يونجه (مساسرسا، سنتتيک، يزدي، بمي، نيک شهري و بغدادي) در منطقه يزد، آزمايشي در سال 93-1392 به صورت کرت هاي خرد شده در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با چهار تکرار انجام شد. ارقام مساسرسا، يزدي، بمي و سنتتيک داراي بيشترين ميزان عملکرد علوفه تر به ترتيب با ميانگين 29/17، 02/17، 37/17 و 27/18و عملکرد ماده خشک به ترتيب با ميانگين 47/4، 7/4، 56/4، 59/4 تن در هکتار بودندر بين مراحل برداشت نيز، بالاترين نسبت برگ به ساقه درچين اول (2) و کمترين مقدار آن در چين پنجم (44/0) بدست آمد. چين اول و سوم نيز به ترتيب با 5/30% و 99/29% داراي بيشترين درصد ماده خشک بودند. از نظر عملکرد علوفه خشک، چين اول (55/6 تن در هکتار) بيشترين مقدار را توليد نمود. ميزان نيتروژن ارقام نيز متفاوت بود و رقم مساسرسا (98/21) بالاترين درصد ميزان نيتروژن را داشت. همچنين چين هاي اول و سوم بترتيب با 81/22% و 98/21% داراي بيشترين درصد نيتروژن بافت بودند. ب نتايج اثرات متقابل نشان داد رقم يزدي در چين اول در اکثر شاخص هاي مورد بررسي از جمله نسبت برگ به ساقه (68/2)، درصد ماده خشک (68/34%) و عملکرد علوفه خشک (03/8 تن در هکتار) داراي بيشترين مقدار بود که در نتيجه نسبت به ساير ارقام در منطقه يزد برتري داشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 59
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی