برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  9 , شماره  29 ; از صفحه 113 تا صفحه 124 .
 
عنوان مقاله: 

اثر کود گوگرد و تيوباسيلوس بر صفات کيفي و غلظت عناصر غذايي سيب زميني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسي تأثير مقادير مختلف کود گوگرد در حضور يا عدم حضور باکتري تيوباسيلوس تيواکسيدانس (بيوسولفور) بر برخي صفات کيفي و غلظت عناصر غذايي در سيب زميني رقم آگريا، آزمايشي به صورت فاکتوريل و در قالب طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي با 3 تکرار، در سال زراعي 91-1390 در مزرعه ي تحقيقاتي دانشکده ي علوم کشاورزي دانشگاه محقق اردبيلي اجرا گرديد. فاکتورهاي مورد بررسي شامل گوگرد در چهار سطح صفر، 200، 300 و 400 کيلوگرم در هکتار و کود بيولوژيک بيوسولفور در دو سطح شاهد (عدم استفاده) و استفاده از تيوباسيلوس بودند. نتايج نشان داد که اثر کود گوگرد بر ميزان نشاسته، ماده ي خشک و نيترات غده معني دار بود. همچنين تيوباسيلوس، گوگرد و اثر متقابل آن ها بر صفات عملکرد غده در هکتار، تعداد غده در بوته، محتواي پتاسيم و فسفر غده و ميزان pH خاک تأثير معني دار شد. بيشترين ميزان عملکرد غده در هکتار، تعداد غده در بوته و محتواي فسفر و پتاسيم غده با مصرف 400 کيلوگرم گوگرد در هکتار و در شرايط استفاده از تيوباسيلوس به دست آمد. کاربرد کود گوگرد و بيوسولفور باعث کاهش pH خاک شد، به طوري که بيشترين ميزان pH خاک در شرايط عدم استفاده از گوگرد و تيوباسيلوس مشاهده گرديد. بيشترين ميزان نشاسته و ماده ي خشک غده نيز با مصرف 400 کيلوگرم گوگرد در هکتار حاصل شد. به طور کلي کاربرد 400 کيلوگرم گوگرد در هکتار به همراه باکتري تيوباسيلوس براي افزايش کميت و کيفيت سيب زميني در خاک هاي آهکي پيشنهاد مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

گلمرادی مرنی، ف.، و برمکی، م.، و صدقی، م.، و فیروزی، م. (1396). اثر کود گوگرد و تیوباسیلوس بر صفات کیفی و غلظت عناصر غذایی سیب زمینی. اکوفیزیولوژی گیاهی, 9(29 ), 113-124. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=474402



Vancouver : کپی

گلمرادی مرنی فرهاد، برمکی مرتضی، صدقی محمد، فیروزی محمدجواد. اثر کود گوگرد و تیوباسیلوس بر صفات کیفی و غلظت عناصر غذایی سیب زمینی. اکوفیزیولوژی گیاهی. 1396 [cited 2021September23];9(29 ):113-124. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=474402



IEEE : کپی

گلمرادی مرنی، ف.، برمکی، م.، صدقی، م.، فیروزی، م.، 1396. اثر کود گوگرد و تیوباسیلوس بر صفات کیفی و غلظت عناصر غذایی سیب زمینی. اکوفیزیولوژی گیاهی, [online] 9(29 ), pp.113-124. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=474402.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 145 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی