5 SID.ir | غربالگري براي مقاومت به شوري از طريق ارزيابي سطوح يوني و محتواي مواد غذايي در اکوتيپ هاي يونجه ايراني
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

غربالگري براي مقاومت به شوري از طريق ارزيابي سطوح يوني و محتواي مواد غذايي در اکوتيپ هاي يونجه ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
 
چکیده: 
به منظور غربالگري مقاومت به شوري اکوتيپ هاي يونجه ايراني آزمايشي بر پايه سطوح يوني و محتواي مواد غذايي در دانشگاه پوتراي مالزي طي سال هاي 2008-2010 ميلادي انجام شد. پنج اکوتيپ ايراني شامل رهناني، قارقولق، شورکات، بمي و نيک شهري در قالب طرح کرت هاي خرد شده با سه تکرار مورد ارزيابي قرار گرفت، به طوري که پنج اکوتيپ به عنوان کرت هاي اصلي و سطوح شوري شامل 6، 12 و 18 دسي زيمنس بر متر به عنوان پلات هاي فرعي در نظر گرفته شد. نتايج نشان داد که محتواي عناصر( سديم و کلر) و سطوح يوني (نيتروژن و پتاسيم) به طور معني داري به وسيله شوري تحت تاثير قرار گرفت. تنش شوري بر غلظت يون هاي سديم، کلر، نيتروژن و پتاسيم تاثير گذاشت، اما غلظت فسفر تحت تاثير سطوح شوري قرار نگرفت. غلظت فسفر در بين اکوتيپ هاي تحت تاثير شوري اختلاف معني داري نداشت؛ اما غلظت سديم، کلر، نيتروژن و پتاسيم به طور معني داري بين اکوتيپ هاي تحت تاثير شوري متفاوت بود. چنين نتيجه گيري شد که اکوتيپ قارقولق تحت تنش شوري کمترين ميزان يون هاي سديم و کلر را در خود تجمع داده و همچنين اکوتيپ مذکور بيشترين سطح از مواد غذايي را جذب کرده است، لذا اکوتيپ قارقولوق داراي بيشترين تحمل به شوري در بين اکوتيپ ها مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 66
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی