برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  9 , شماره  29 ; از صفحه 80 تا صفحه 90 .
 
عنوان مقاله: 

غربالگري براي مقاومت به شوري از طريق ارزيابي سطوح يوني و محتواي مواد غذايي در اکوتيپ هاي يونجه ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
 
چکیده: 
به منظور غربالگري مقاومت به شوري اکوتيپ هاي يونجه ايراني آزمايشي بر پايه سطوح يوني و محتواي مواد غذايي در دانشگاه پوتراي مالزي طي سال هاي 2008-2010 ميلادي انجام شد. پنج اکوتيپ ايراني شامل رهناني، قارقولق، شورکات، بمي و نيک شهري در قالب طرح کرت هاي خرد شده با سه تکرار مورد ارزيابي قرار گرفت، به طوري که پنج اکوتيپ به عنوان کرت هاي اصلي و سطوح شوري شامل 6، 12 و 18 دسي زيمنس بر متر به عنوان پلات هاي فرعي در نظر گرفته شد. نتايج نشان داد که محتواي عناصر( سديم و کلر) و سطوح يوني (نيتروژن و پتاسيم) به طور معني داري به وسيله شوري تحت تاثير قرار گرفت. تنش شوري بر غلظت يون هاي سديم، کلر، نيتروژن و پتاسيم تاثير گذاشت، اما غلظت فسفر تحت تاثير سطوح شوري قرار نگرفت. غلظت فسفر در بين اکوتيپ هاي تحت تاثير شوري اختلاف معني داري نداشت؛ اما غلظت سديم، کلر، نيتروژن و پتاسيم به طور معني داري بين اکوتيپ هاي تحت تاثير شوري متفاوت بود. چنين نتيجه گيري شد که اکوتيپ قارقولق تحت تنش شوري کمترين ميزان يون هاي سديم و کلر را در خود تجمع داده و همچنين اکوتيپ مذکور بيشترين سطح از مواد غذايي را جذب کرده است، لذا اکوتيپ قارقولوق داراي بيشترين تحمل به شوري در بين اکوتيپ ها مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ترابی، م. (1396). غربالگری برای مقاومت به شوری از طریق ارزیابی سطوح یونی و محتوای مواد غذایی در اکوتیپ های یونجه ایرانی. اکوفیزیولوژی گیاهی, 9(29 ), 80-90. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=474394



Vancouver : کپی

ترابی مسعود. غربالگری برای مقاومت به شوری از طریق ارزیابی سطوح یونی و محتوای مواد غذایی در اکوتیپ های یونجه ایرانی. اکوفیزیولوژی گیاهی. 1396 [cited 2021July24];9(29 ):80-90. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=474394



IEEE : کپی

ترابی، م.، 1396. غربالگری برای مقاومت به شوری از طریق ارزیابی سطوح یونی و محتوای مواد غذایی در اکوتیپ های یونجه ایرانی. اکوفیزیولوژی گیاهی, [online] 9(29 ), pp.80-90. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=474394.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 36 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی