5 SID.ir | بررسي انتشار گاز آمونياک از سالن هاي پرورش جوجه گوشتي و تأثيرات دما، رطوبت و سن جوجه ها بر آن
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي انتشار گاز آمونياک از سالن هاي پرورش جوجه گوشتي و تأثيرات دما، رطوبت و سن جوجه ها بر آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
افزايش غلظت گازهاي سمي در مرغداري ها از مشکلات اساسي پرورش به شمار رفته و کنترل اين فرآيند نيازمند شناخت دقيق شرايط توليد اين گازها و فاکتورهاي محيطي مؤثر بر آن مي باشد. در اين پژوهش براي اندازه گيري نرخ انتشار آمونياک و مطالعه تأثيرات دما و رطوبت سالن و سن جوجه ها بر ميزان انتشار آمونياک، از يک سالن مرغداري با ظرفيت 18 هزار قطعه جوجه گوشتي در شهرستان سبزوار استفاده شد. براي انجام تحقيق، تمامي سنسورهاي مورد نياز درون سالن نصب گرديد و اطلاعات دريافتي از آن ها در يک کامپيوتر مرکزي ذخيره و پردازش شدند. ميانگين نرخ انتشار آمونياک در طول پرورش جوجه هاي گوشتي 89 ميلي گرم در روز براي هر پرنده به دست آمد. نرخ انتشار آمونياک تا سن 37 روزگي افزايش يافت و بيشترين ميزان انتشار آمونياک در اين سن مشاهده شد. رابطه نرخ انتشار آمونياک با فاکتورهاي مؤثر بر آن مانند دما و رطوبت هواي سالن و سن جوجه ها به روش رگرسيون به دست آمد. نتايج نشان داد که سن جوجه ها بالاترين تأثير و دما و رطوبت سالن تأثير کمتري را بر نرخ انتشار آمونياک داشتند. با بالاتر رفتن سن پرنده و افزايش دما و رطوبت سالن، نرخ انتشار آمونياک نيز افزايش يافت. مقايسه نرخ انتشار آمونياک به دست آمده از معادله رگرسيون با نرخ انتشار اندازه گيري شده در شرايط واقعي نشان داد که معادله رگرسيون مي تواند با دقت بالايي نرخ انتشار آمونياک را تخمين بزند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی