برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيب هاي شيميايي و خصوصيات فيزيکي و شيميايي دو گونه ماکروجلبکي سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خليج فارس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران
 
چکیده: 
ويژگي هاي غذايي، دارويي و بهداشتي از مهمترين مباحث مورد مطالعه در جلبک هاي ماکروسکوپي مي باشند. در اين تحقيق ترکيب هاي غذايي و خصوصيات فيزيکي و شيميايي دو گونه مهم از جلبک هاي ماکروسکوپي سبز Ulva intestinalis و Ulva linza جمع آوري شده از سواحل خليج فارس بررسي شد. کليه آناليزها براساس روش هاي مرجع با کمي تغييرات انجام گرديد. گونه U. intestinalis محتواي پروتئين بالاتري (15. 79%) را نسبت به گونه U. linza (9. 90%) نشان داد، درحالي که گونه U. linza داراي ميزان بالاتري از ترکيب هاي ليپيدي (2. 34%)، خاکستر (26. 66%)، فنول (mgGA/g2. 16) و فلاونوئيد (mgQE/g11. 70) نسبت به گونه U. intestinalis با محتواي ليپيد (1. 98%)، خاکستر (22. 55%)، فنول (mgGA/g 1. 02) و فلاونوئيد (mgQE/g8. 20) بود. دو گونه از لحاظ ترکيب هاي سنجيده شده بجز محتواي ليپيدي اختلاف معني داري را نشان دادند (P<0. 05). در بررسي خصوصيات فيزيکي و شيميايي نمونه ها گونه U. intestinalis با ظرفيت نگهداري آب (g/g17. 5)، جذب آب (mL/g9. 5) و نگهداري روغن (g/g5. 5) مقادير بالاتري را نسبت به گونه U. linza با ظرفيت نگهداري آب (g/g8. 5)، جذب آب (mL/g5. 7) و نگهداري روغن (g/g2. 6) نشان داد. هر دو گونه در هر سه ويژگي سنجيده شده داراي اختلاف آماري معني داري بودند (P<0. 05). اين تحقيق نشان داد که دو گونه جلبک مطالعه شده با دارا بودن محتواي پروتئيني بالا منابع گياهي ارزشمندي براي مصرف مستقيم خوراکي انسان بوده، همچنين به دليل خصوصيات فيزيکي و شيميايي منحصر به فرد به عنوان افزودني ها براي بهبود ساختار و ارزش غذايي در محصولات صنايع غذايي داراي کاربرد مي باشند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پیریان، ک.، و پیری، خ.، و سهرابی پور، ج.، و تمدنی جهرمی، س.، و ربیعی، ر. (1396). بررسی ترکیب های شیمیایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه ماکروجلبکی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خلیج فارس. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 33(1 (پیاپی 81) ), 62-72. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=473607



Vancouver : کپی

پیریان کیانا، پیری خسرو، سهرابی پور جلوه، تمدنی جهرمی سعید، ربیعی رضا. بررسی ترکیب های شیمیایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه ماکروجلبکی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خلیج فارس. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1396 [cited 2021December08];33(1 (پیاپی 81) ):62-72. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=473607



IEEE : کپی

پیریان، ک.، پیری، خ.، سهرابی پور، ج.، تمدنی جهرمی، س.، ربیعی، ر.، 1396. بررسی ترکیب های شیمیایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه ماکروجلبکی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خلیج فارس. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 33(1 (پیاپی 81) ), pp.62-72. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=473607.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 87 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی