برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير عصاره و اسانس زيره سبز (Cuminum cyminum L. ) و اسانس رزماري (Rosmarinus officinalis L. ) روي برخي مراحل زيستي غيربالغ شب پره آرد (Ephestia kuehniella (Zeller) (Lep: Pyralidae))

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاهپزشکی/باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد رفسنجان، رفسنجان، ایران
 
چکیده: 
به علت محدوديت استفاده از سموم در کنترل آفات انباري و خطر ايجاد مسموميت توسط سموم شيميايي براي جانوران خونگرم نياز به استفاده از سموم با خطر کمتر، ازجمله ترکيب هاي گياهي بيش از پيش احساس مي گردد. عصاره ها و اسانس هاي گياهي سازگار با طبيعت هستند و در انبارهاي مواد غذايي مي توان از آنها براي مبارزه با آفات انباري استفاده کرد. در اين تحقيق سمّيت تنفسي اسانس گياهان زيره سبز (Cuminum cyminum L. ) و رزماري (Rosmarinus officinalis L. ) و سمّيت گوارشي عصاره گياه زيره سبز روي شب پره آرد Ephestia kuehniella(Zeller) بررسي شد. عصاره گيري از زيره سبز به روش الکلي انجام و اسانس هاي زيره سبز و رزماري با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. عصاره زيره سبز با جيره غذايي مخلوط و در اختيار آفت قرار گرفت، ولي اسانس ها به روش تنفسي يا تدخيني استفاده شدند. آزمايش ها در شرايط کنترل شده (دماي º C1± 27، رطوبت 5± 50% و دوره نوري 14: 10 (تاريکي: روشنايي)) انجام شد. تأثير هر يک از مواد روي درصد مرگ و مير لاروها و شفيره ها و طول دوره لاروي، بررسي و با يکديگر مقايسه شد. نتايج نشان داد، اسانس زيره سبز نسبت به عصاره زيره سبز و اسانس رزماري بيشترين درصد کشندگي را روي آفت دارد. بنابراين با توجه به تأثير مثبت اين ترکيب ها در تلفات آفت، استفاده از اين عصاره و اسانس هاي گياهي ضمن مطالعات بيشتر مي تواند گزينه مناسبي براي کنترل آفات در انبارهاي مواد غذايي، سيلوها، ساير مکان هاي بسته و. . . باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 69
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی