4 SID.ir | بررسي تأثير pH در عملکرد آنزيم سلولاز بر خواص خميرکاغذ OCC
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير pH در عملکرد آنزيم سلولاز بر خواص خميرکاغذ OCC

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
 
چکیده: 
هدف از اين تحقيق، بررسي تأثير pH در عملکرد آنزيم سلولاز بر خواص آبگيري و مقاومتي خمير کاغذ OCC مي باشد. خميرکاغذ بازيافتي OCC با درصد خشکي 4 درصد، در شرايط ثابت درجه حرارت 50 درجه سانتيگراد، مدت زمان 1 ساعت، و محدوده pH اسيدي (5/4-4) و قليايي (5/8-8) با آنزيم سلولاز در سه سطح 1/0، 3/0، 5/0 درصد( بر اساس وزن خشک خمير کاغذ) پيش تيمار شدند. نتايج نشان داد پيش تيمار آنزيمي سلولاز موجب افزايش درجه رواني خميرکاغذ در مقايسه با نمونه شاهد گرديد، همچنين در pH اسيدي به طور نسبي افزايش بيشتر درجه رواني پس از تيمار با آنزيم سلولاز مشاهده شد، اما با افزايش غلظت آنزيم، درجه رواني خميرکاغذ کاهش يافت. در 5/4-4: pH بيشترين درجه رواني در سطح 1/0 درصد و در 5/8-8: pH در سطح 3/0 درصد مي باشد. همچنين، کاغذها از نظر ويژگي مقاومتي مورد ارزيابي قرار گرفتند. نتايج نشان داد، با افزايش مصرف آنزيم سلولاز، شاخص هاي مقاومت به کشش و مقاومت به ترکيدن، افزايش يافته اند، به طوريکه در pH هاي قليايي تأثير آنزيم سلولاز بر افزايش اين مقاومت ها بيشتر از pH اسيدي بوده است. شاخص مقاومت به پارگي خميرکاغذ OCC، فقط در مقادير کم مصرف آنزيم سلولاز و در pH اسيدي، افزايش مقاومت مشاهده شد ولي با افزايش مصرف آنزيم کاهش مقاومت به پارگي ديده شد، همچنين براي مقاومت به لهيدگي، روند مشخصي در خصوص مقدار مصرف آنزيم و pH بر عملکرد آنزيم مشاهده نگرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 72
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی