برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

پاسخ عملکرد، خصوصيات لاشه و ايمني بلدرچين هاي ژاپني به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلي (Mentha piperita L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
 
چکیده: 
هدف اين تحقيق بررسي اثرات سطوح مختلف پودر گياه نعناع فلفلي (Mentha piperita L. ) بر سيستم ايمني، خصوصيات لاشه و عملکرد بلدرچين هاي ژاپني بود. براي اين منظور از 200 قطعه جوجه بلدرچين ژاپني Coturnix Japonica (Coturnix) يک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفي با 4 تيمار و 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تيمارهاي آزمايشي شامل چهار سطح نعناع فلفلي (صفر، 0. 25، 0. 5 و 0. 75 درصد) بودند. نتايج اين آزمايش نشان داد که مصرف سطوح 0. 5 و 0. 75 درصد پودر نعناع فلفلي موجب کاهش شدت انفجار تنفسي شد (01/0P<). عدم تأثير تيمارهاي آزمايشي بر نسبت هتروفيل به لنفوسيت، هتروفيل، لنفوسيت و مونوسيت مشاهده گرديد (0. 05>P). همچنين سطوح مختلف پودر گياه نعناع فلفلي نسبت به تيمار شاهد به طور چشمگيري باعث کاهش آنتي بادي ها در مقابل آنتي ژن گلبول هاي قرمز خون گوسفندي (SRBC) و تضعيف سيستم ايمني هومورال شد (0. 01>P). بعلاوه اينکه سطوح مختلف پودر گياه نعناع فلفلي با افزايش تکثير لنفوسيت ها و افزايش معني دار ضخامت پرده بين انگشتان پا در پاسخ به تزريق SRBC سبب تقويت سيستم ايمني سلولي گرديد (0. 01>P). مصرف پودر گياه نعناع فلفلي تأثيري بر عملکرد بلدرچين هاي ژاپني در طول هفته هاي مختلف آزمايشي و کل دوره نداشت (0. 05>P). همچنين اختلاف معني داري بين تيمارهاي آزمايشي از لحاظ خصوصيات لاشه، وزن اندام هاي داخلي و طول و وزن بخش هاي مختلف روده وجود نداشت (0. 05>P). بنابراين با توجه به تقويت پاسخ هاي ايمني سلولي توسط پودر گياه نعناع فلفلي، مي توان استفاده از پودر گياه نعناع فلفلي را هنگام نياز به تقويت پاسخ هاي ايمني سلولي در بيماري هاي ويروسي مانند نيوکاسل، برونشيت و آنفولانزا يا عفونت هاي انگلي داخل سلولي مانند کوکسيديوز پيشنهاد کرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عزیزی، ک.، و دانشیار، م.، و ابطحی، س.، و گلدانی، س. (1396). پاسخ عملکرد, خصوصیات لاشه و ایمنی بلدرچین های ژاپنی به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 33(5 (پیاپی 85) ), 820-836. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=473122



Vancouver : کپی

عزیزی کیوان، دانشیار محسن، ابطحی سیدمیثم، گلدانی سیدهادی. پاسخ عملکرد, خصوصیات لاشه و ایمنی بلدرچین های ژاپنی به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1396 [cited 2021October17];33(5 (پیاپی 85) ):820-836. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=473122



IEEE : کپی

عزیزی، ک.، دانشیار، م.، ابطحی، س.، گلدانی، س.، 1396. پاسخ عملکرد, خصوصیات لاشه و ایمنی بلدرچین های ژاپنی به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 33(5 (پیاپی 85) ), pp.820-836. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=473122.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 83 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی