برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر پودر دارچين (Cinnamomum zelanicum) در جيره غذايي بر شاخص هاي رشد، بقا و ترکيبات شيميايي عضله ماهي کپور معمولي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشگاه آزاد اهواز، اهواز، ایران
 
چکیده: 
در اين پژوهش اثرات تغذيه با پودر دارچين (Cinnamomum zelanicum) به غذاي ماهي کپور و تاثير آن بر ترکيبات شيميايي عضله کپور معمولي (Cyprinus carpio) مورد بررسي قرار گرفت. تعداد 240 عدد بچه ماهي کپور معمولي با وزن متوسط 12/1 ± 14/11 گرم در چهار تيمار 0، 5، 10 و 15 گرم در کيلوگرم پودر دارچين براي مدت 60 روز در 12 مخزن فايبر گلاس 135 ليتري مورد تغذيه قرار گرفتند. در اول دوره و پايان دوره، از هر تيمار 10 نمونه تصادفي ماهي جهت سنجش شاخص هاي رشد (درصد رشد ويژه، نرخ رشد نسبي، افزايش وزن، افزايش طول، ضريب تبديل غذايي، نسبت بازده پروتئين) و فاکتور وضعيت ترکيبات شيميايي (رطوبت، پروتئين، چربي، فيبر و خاکستر) به آزمايشگاه ارسال گرديد. تقريبا تمام شاخص-هاي رشد مورد مطالعه که شامل افزايش وزن، افزايش طول، نرخ رشد نسبي، درصد رشد ويژه و نسبت بازده پروتئين در تيمار تغذيه شده با جيره حاوي 10 گرم در کيلوگرم خوراک پودر دارچين بودند، افزايش معني داري نسبت به تيمار شاهد داشت (05/0P< ). درصد بقا ماهيان بالا بود و بيشترين درصد ماندگاري ماهيان در تيمار 10 گرم در کيلوگرم خوراک پودر دارچين بود. آناليز ترکيبات شيميايي نشان داد که بيشترين ميانگين پروتئين و رطوبت تيمارهاي پژوهش، در تيمار 10 گرم در کيلوگرم خوراک پودر دارچين بود و بيشترين ميانگين چربي و کربوهيدرات عضله در تيمار شاهد مي باشد. بين ميانگين فاکتورهاي فيبر و خاکستر تيمارهاي آزمايش اختلاف معني داري مشاهده نشد (05/0
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

برتینا، س.، و چله مال دزفول نژاد، م. (1396). اثر پودر دارچین (Cinnamomum zelanicum) در جیره غذایی بر شاخص های رشد, بقا و ترکیبات شیمیایی عضله ماهی کپور معمولی. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده, 8(1 (پیاپی 27) ), 79-91. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=472498



Vancouver : کپی

برتینا سولماز، چله مال دزفول نژاد مژده. اثر پودر دارچین (Cinnamomum zelanicum) در جیره غذایی بر شاخص های رشد, بقا و ترکیبات شیمیایی عضله ماهی کپور معمولی. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده. 1396 [cited 2022January23];8(1 (پیاپی 27) ):79-91. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=472498



IEEE : کپی

برتینا، س.، چله مال دزفول نژاد، م.، 1396. اثر پودر دارچین (Cinnamomum zelanicum) در جیره غذایی بر شاخص های رشد, بقا و ترکیبات شیمیایی عضله ماهی کپور معمولی. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده, [online] 8(1 (پیاپی 27) ), pp.79-91. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=472498.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 84 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی