برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  72 , شماره  3 ; از صفحه 363 تا صفحه 373 .
 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري ميزان نيترات و بررسي عوامل موثر بر ميزان آن در خيار سبز هاي منطقه جيرفت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
زمينه مطالعه: مصرف سبزيجات آلوده به نيترات عوارض متعدد و مرگباري را در انسان وحيوان ايجاد نموده ويکي از مهم ترين عوامل ابتلاي انسان به سرطان معده، سرطان خون، سرطان غده لنفاوي، سندرم کشنده رنگ آبي، اسهال و ساير بيماري گوارشي مي باشد. با توجه به اين که 80 % نيترات وارده به بدن از طريق سبزيجات تامين مي شود، لذا اندازه گيري نيترات در سبزيجات پر مصرف بخصوص در مناطقي با توليد بالا که سهم زيادي در تامين سبزي کشور را دارند و همچنين بررسي فاکتورهاي موثر بر تجمع نيترات، بسيار مهم و ضروري مي باشد. هدف: هدف از اين تحقيق اندازه گيري ميزان نيترات و بررسي عوامل موثر بر ميزان آن در خيار سبز هاي منطقه جيرفت به منظور ارائه راهکارهاي لازم جهت توليد محصولات سالم مي باشد. روش کار: در اين تحقيق تعداد 210 نمونه جمع آوري، و با توجه به متغيرهاي مستقل مورد مطالعه در طول يک سال زراعي، مشخصات آنها در پر سش نامه مخصوص يا دداشت گرديد. نمونه ها به آزمايشگاه منتقل و ميزان نيترات آنها با استفاده از اسيد ساليسيليک و دستگاه اسپکتروفتومتر مشخص گرديد. نتايج: نتايج آزمايشات نشان داد ميانگين ميزان نيترات در خيار سبز هاي منطقه جيرفت mg/kg 12/112 بوده و تعداد 29 نمونه از 210 نمونه جمع آوري شده (80/13%)تجمع نيترات بيش از حد مجاز داشته اند. همچنين مشخص گرديد، متغيرهايي مثل نوع کشت، نوع آبياري، جنس خاک، مقدار کود، فصل برداشت، سن نمونه، دماي محيط، وضعيت هوا، محل نمونه در مزرعه، فاصله بوته ها از يکديگر، علف هرز و ضعيت مالي صاحب مزرعه تاثير مستقيمي بر ميزان نيترات ميوه خيار دارد. نتيجه گيري نهايي: نتايج نشان مي دهد در آلودگي و تجمع نيترات در مزارع خيار، عوامل متعددي تاثير دارند که ميتوان با رعايت، ترويج و کاربرد اصولي آنها محصولاتي سالم و با حدا قل ميزان نيترات توليد نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

دوماری، ح.، و کامکار، ا.، و شریفی، ح. (1396). اندازه گیری میزان نیترات و بررسی عوامل موثر بر میزان آن در خیار سبز های منطقه جیرفت. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 72(3 ), 363-373. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=471822



Vancouver : کپی

دوماری حسین، کامکار ابوالفضل، شریفی حمید. اندازه گیری میزان نیترات و بررسی عوامل موثر بر میزان آن در خیار سبز های منطقه جیرفت. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1396 [cited 2021April14];72(3 ):363-373. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=471822



IEEE : کپی

دوماری، ح.، کامکار، ا.، شریفی، ح.، 1396. اندازه گیری میزان نیترات و بررسی عوامل موثر بر میزان آن در خیار سبز های منطقه جیرفت. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 72(3 ), pp.363-373. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=471822>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 33 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی