برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر 1397 , دوره  25 , شماره  174 ; از صفحه 1 تا صفحه 7 .
 
عنوان مقاله: 

سنتز سبز نانوذرات اکسيد روي با استفاده از عصاره گياه خوراکي-دارويي بن سرخ (Allium jesdianum)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم و فن آوریهای نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 
زمينه و هدف: سنتز نانوذرات اکسيد روي به دليل کاربردهاي فراوان در شناسايي عوامل بيماري زا، درمان سرطان، ويژگي هاي حرارتي، نوري و الکترونيکي منحصر به فرد بسيار ارزشمند است. در اين مطالعه سنتز نانوذرات اکسيد روي با استفاده از عصاره گياه بن سرخ به روش سبز انجام شد و ازحلال هاي طبيعي که هم کم هزينه بوده و هم خطري براي محيط زيست به همراه ندارند، استفاده شد. روش کار: در اين مطالعه از عصاره گياه دارويي بن سرخ به عنوان عامل کاهنده و پايدارکننده براي توليد زيستي نانوذرات اکسيد روي استفاده گرديد. با افزودن عصاره به نمک نيترات روي با غلظت 1/0 مول همراه با افزايش دما به 75 درجه سانتي گراد در مدت 2 ساعت، واکنش انجام شد. تغيير رنگ عصاره از قهوه اي به زرد نشان دهنده توليد نانو ذرات اکسيد روي بود. يافته ها: تشکيل نانوذرات اکسيد روي با تشکيل پيک جذبي در طول موج حدود 375 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتري و همچنين الگوي پراش اشعه ي ايکس نشان داده شد. اندازه و مورفولوژي نانوذرات سنتز شده توسط ميکروسکوپ الکتروني روبشي تعيين شد و مشخص گرديد که شکل ذرات چند وجهي و گرد و اندازه متوسط آن ها در حدود 30 نانومتر است. دامنه ي تغييرات اندازه ي نانوذرات توسط دستگاه پراکندگي نور ديناميکي بين 14 تا 60 نانومتر به دست آمد. نتيجه گيري: در اين پژوهش، نانوذرات اکسيد روي با يک روش زيست سازگار با طبيعت و بدون استفاده از مواد شميايي مضر توليد گرديد. گياهان به دليل داشتن متابوليت هاي ثانويه بالا و خواص آنتي اکسيداني، نقش احياء کنندگي و پايدار کردن نانوذرات را انجام مي دهند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 234
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی