نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي تركيب شيميايي سوسيس هاي توليد شده در ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 
در اين مطالعه تعداد 68 نمونه از انواع سوسيس هاي داخلي با درصد گوشت 40-90 به صورت تصادفي انتخاب شده و سپس با روش هاي استاندارد موجود در ايران فاكتورهاي شيميايي رطوبت، چربي، كربوهيدرات، پروتيين و خاكستر در آن ها تعيين گرديدند. ميانگين فاكتورهاي شيميايي فوق الذكر پس از تعيين با حدود مجاز استاندارد در ايران مورد مقايسه قرار گرفتند. نتايج به دست آمده نشان داد كه در سوسيس هاي با درصد گوشت 40-50 ميانگين رطوبت 54.95 ±4.16، پروتيين 12.76± 2.38، چربي 20.66± 2.24، كربوهيدرات 9.91± 4.14 و خاكستر 2.93± 0.6 مي باشد. اين ارقام در مورد سوسيس هاي با درصد گوشت 51-60 در مورد رطوبت 57.32± 3.15، پروتيين 12.68 ±1.88، چربي 19.62 ±3.64، كربوهيدرات 6.64± 2.17 و خاكستر 2.98± 0.12 به دست آمد. در سوسيس هاي با درصد گوشت 61-90 ميانگين رطوبت 58.52 ±5.62، پروتيين 13.99± 1.99، چربي 17.93± 5.71، كربوهيدرات 5.3 ±3.08 و خاكستر 2.85± 0.26 بود. آناليز شيميايي نمونه ها نشان داد كه در سوسيس هاي با درصد گوشت 40-50، حدود 38.9 درصد نمونه ها حاوي رطوبت بالاتري در مقايسه با حدود استاندارد بودند ضمنا 50 درصد نمونه ها از نظر ميزان كربوهيدرات در مقايسه با استاندارد موجود كربوهيدرات بالاتري داشتند. ضمنا 5.6 درصد نمونه ها داراي پروتيين بالاتري در مقايسه با حدود استاندارد بودند. در سوسيس هاي با درصد گوشت 51-60، 38.2 درصد نمونه ها رطوبت بالاتري در مقايسه با حدود مجاز داشتند و اين ارقام در مورد چربي، كربوهيدرات و خاكستر به ترتيب 14.7، 61.8، 100 درصد بود. حدود 17.8 درصد نمونه ها نيز پروتيين بالاتري در مقايسه با حدود مجاز داشتند. در سوسيس هاي با درصد گوشت 61-90، 12.5 درصد نمونه هاي مورد مطالعه رطوبت بالاتر از حد مجاز داشتند و اين در حالي است كه 75 درصد نمونه ها چربي بالا، 50 درصد كربوهيدرات و 93.7 درصد نيز خاكستر بالاتري در مقايسه با حدود مجاز داشتند. به علاوه 56.2 درصد نمونه ها نيز پروتيين بالاتري در مقايسه با حدود مجاز تعيين شده بودند. به طور كلي نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد كه استانداردهاي مربوط به توليد فرآوردهاي گوشتي در ايران به طور كامل رعايت نمي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کامکار، ا.، و حسینی، ه.، و باهنر، ع. (1384). ارزیابی ترکیب شیمیایی سوسیس های تولید شده در ایران . پژوهش و سازندگی, 18(4 (پی آیند 69) در امور دام و آبزیان), 36-41. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=46859



Vancouver : کپی

کامکار ابوالفضل، حسینی هدایت، باهنر علیرضا. ارزیابی ترکیب شیمیایی سوسیس های تولید شده در ایران . پژوهش و سازندگی. 1384 [cited 2022May29];18(4 (پی آیند 69) در امور دام و آبزیان):36-41. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=46859



IEEE : کپی

کامکار، ا.، حسینی، ه.، باهنر، ع.، 1384. ارزیابی ترکیب شیمیایی سوسیس های تولید شده در ایران . پژوهش و سازندگی, [online] 18(4 (پی آیند 69) در امور دام و آبزیان), pp.36-41. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=46859.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 790 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی