برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر افزودن سياه دانه (Nigella sativa L. ) به جيره در عملکرد و برخي فراسنجه هاي خوني جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر افزودن سياه دانه به جيره در عملکرد، پاسخ ايمني و برخي فراسنجه هاي خوني، از 192 قطعه جوجه يک روزه سويه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفي با چهار تيمار، چهار تکرار و دوازده مشاهده در هر تکرار استفاده شد. تيمارهاي آزمايشي شامل سطوح افزايشي صفر (تيمار شاهد)، 0/4، 0/8 و 1/2 درصد سياه دانه بود. در دوره رشد و کل دوره پرورش، وزن بدن در پرندگاني که جيره حاوي 0/4 و 0/8 درصد سياه دانه مصرف کردند، بيشتر از پرندگان شاهد بود (P<0/05). افزودن سياه دانه به جيره اثري بر مصرف خوراک و ضريب تبديل غذايي در دوره هاي آغازين، رشد و کل دوره پرورش نداشت. وزن بورس فابرسيوس و تيموس در پرندگاني که 0/4 و 0/8 درصد سياه دانه در جيره خود دريافت کردند، بيشتر از پرندگان شاهد بود (P<0/05). وزن کبد در پرندگان مربوط به تيمار 0/4 درصد سياه دانه بيشتر از شاهد بود (P<0/05). افزودن سياه دانه به جيره باعث کاهش معنادار غلظت گلوکز، تري گليسريد، کلسترول و LDL و افزايش ميزان HDL سرم خون شد (P<0/05). در پرندگاني که در جيره خود سياه دانه دريافت کردند تعداد گلبول هاي سفيد افزايش و نسبت هتروفيل: لنفوسيت کاهش يافت (P<0/05). توان آنتي اکسيداني تام پلاسماي خون در پرندگاني که0/4 و 0/8 درصد سياه دانه دريافت کردند، بيشتر از شاهد بود (P<0/05). به طور کلي، استفاده از سياه دانه تا سطح 0/8 درصد در جيره، ضمن بهبود عملکرد، فعاليت سيستم ايمني و توان آنتي اکسيداني تام خون جوجه هاي گوشتي را افزايش مي دهد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سعیدی، پ.، و طباطبایی وکیلی، ص.، و سالاری، س.، و میرزاده، خ.، و زارعی، م. (1393). بررسی اثر افزودن سیاه دانه (Nigella sativa L. ) به جیره در عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), 16(2 ), 157-166. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467592



Vancouver : کپی

سعیدی پروین، طباطبایی وکیلی صالح، سالاری سمیه، میرزاده خلیل، زارعی مهدی. بررسی اثر افزودن سیاه دانه (Nigella sativa L. ) به جیره در عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان). 1393 [cited 2021October27];16(2 ):157-166. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467592



IEEE : کپی

سعیدی، پ.، طباطبایی وکیلی، ص.، سالاری، س.، میرزاده، خ.، زارعی، م.، 1393. بررسی اثر افزودن سیاه دانه (Nigella sativa L. ) به جیره در عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), [online] 16(2 ), pp.157-166. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467592.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 31 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی