نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1397 , دوره  49 , شماره  1 ; از صفحه 1 تا صفحه 10 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر تنش شوري بر برخي ويژگي هاي فيزيولوژيک و بيوشيميايي يونجه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
شوري خاک از جمله عوامل محدود کننده عملکرد محصولات زراعي در جهان و ايران به شمار مي رود. به منظور ارزيابي تأثير غلظت هاي مختلف شوري (شاهد و 12 دسي زيمنس بر متر) بر ويژگي هاي مورفولوژيک و فيزيولوژيک 10 رقم يونجه، آزمايشي گلخانه اي به صورت فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار به اجرا درآمد. نتايج نشان داد تنش شوري سبب کاهش معني دار وزن گياه، غلظت پتاسيم و نسبت پتاسيم به سديم ارقام مختلف يونجه گرديد و اين کاهش در سطوح بالاتر تنش شوري، شديدتر بود. ميزان سديم گياه در نتيجه تنش شوري افزايش يافت. علاوه بر اين ارقام متحمل در مقايسه با ارقام حساس با بالا نگه داشتن نسبت پتاسيم به سديم در شاخساره و ريشه عملکرد مناسب-تري را در شرايط تنش شوري از خود نشان دادند. ارقام متحمل به شوري سديم کم تري را به بافت هاي بالايي خود انتقال مي دهند. غلظت يون پتاسيم اندام هاي هوايي همبستگي مثبت و معني داري (762/. ) با ماده خشک کل بوته داشت و همچنين همبستگي منفي و معني داري بين ماده خشک کل بوته و غلظت يون سديم ريشه و بخش هوايي (831/-) وجود داشت و نسبت پتاسيم و سديم اندام هاي هوايي در بين صفات مورد مطالعه همبستگي مثبت و معني داري (835/. ) را ماده خشک کل بوته ارقام نشان داد. با توجه به همبستگي منفي و معني داري بين غلظت سديم و کلروفيل مي توان گفت متابوليسم گياه تحت تاثير تنش شوري قرار مي گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دیانت مهارلویی، ز.، و پوستینی، ک. (1397). بررسی اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی یونجه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران), 49(1 ), 1-10. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467498



Vancouver : کپی

دیانت مهارلویی زهره، پوستینی کاظم. بررسی اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی یونجه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران). 1397 [cited 2022May26];49(1 ):1-10. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467498



IEEE : کپی

دیانت مهارلویی، ز.، پوستینی، ک.، 1397. بررسی اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی یونجه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 49(1 ), pp.1-10. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467498.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 155 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی