برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر مقدار رطوبت بر برخي از خواص فيزيکي دو رقم برنج دم سياه و رضاجو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد ورامین پیشوا، ورامین، ایران
 
چکیده: 
تعيين خواص فيزيکي محصولات کشاورزي به منظور تحليل رفتار آنها در هنگام فرآوري از قبيل جابه جايي، پوست کني، تميز کردن، جداسازي، خشک کردن، و ذخيره سازي ضروري است. طراحي اين دستگاه ها و ماشين هاي کاشت، داشت، و برداشت بدون توجه به خواص فيزيکي محصولات کشاورزي نتايج مطلوب به دست نخواهد داد. در اين تحقيق، تأثير مقدار رطوبت دانه (10، 14 و 18 درصد) و نوع رقم، بر خواص فيزيکي دو رقم دانه برنج به نام هاي رضاجو و دم سياه بررسي شده است. به منظور تجزيه وتحليل داده ها، از آزمايش فاکتوريل در قالب طرح کاملاً تصادفي استفاده شد و ميانگين ها با آزمون چند دامنه اي دانکن و در سطح احتمال 1% =α مقايسه شدند. نتايج بررسي ها نشان مي دهد که با افزايش رطوبت، غير از ضريب کرويت، ساير خواص فيزيکي مانند طول، عرض، ضخامت، قطر هندسي، قطر حسابي، سطح، و حجم و نيز خواص ثقلي مانند چگالي ظاهري، چگالي واقعي، تخلخل، و وزن هزار دانه افزايش مي يابد درحالي که رقم تأثير معني داري بر خواص مذکور ندارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 104
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی