برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1397 , دوره  6 , شماره  2 ; از صفحه 119 تا صفحه 130 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير اسيد ساليسيليک بر ترکيب عناصر غذايي برگ در انگور رقم بيدانه سفيد در شرايط تنش شوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 
شوري خاک از جدي ترين تهديد هاي محيطي براي بقاء گياهان محسوب مي گردد. برخي از تنظيم کننده هاي رشد مانند اسيد ساليسيليک باعث ايجاد مقاومت در گياهان نسبت به تنش هاي محيطي مانند گرما، سرما، خشکي و شوري مي شود. به منظور بررسي تاثير کاربرد اسيد ساليسيليک بر برخي ويژگي هاي رشدي و جذب عناصر در رقم انگور بيدانه سفيد تحت شرايط تنش شوري، آزمايشي گلداني به صورت فاکتوريل در قالب طرح کامل تصادفي انجام گرفت. قلمه هاي ريشه دار شده اين رقم با پنج سطح شوري (همراه آب آبياري) صفر (شاهد)، 25، 50، 75 و 100 ميلي مولار کلريد سديم و چهار سطح اسيد ساليسيليک (محلول پاشي برگساره اي) صفر (شاهد)، 100، 200 و 300 ميلي گرم در ليتر تيمار گرديدند. با افزايش سطح شوري، وزن تر و خشک ريشه و شاخساره کاهش يافت. در سطح شوري 100 ميلي مولار با کاربرد اسيد ساليسيليک (300 ميلي گرم در ليتر) وزن خشک ريشه و شاخساره به ترتيب 76/65 و 9/75 درصد کاهش در مقايسه با شاهد نشان داد. همچنين در اين سطح شوري، غلظت يون هاي نيترات، 57 درصد، پتاسيم، 73 درصد، کلسيم، 4/62 درصد، منيزيم، 43 درصد، آهن، 54 درصد و ميزان روي برگ، 75 درصد در مقايسه با شاهد (بدون تيمار اسيد ساليسيليک) کاهش نشان دادند. در سطح شوري 100 ميلي مولار، بدون کاربرد اسيد ساليسيليک، ميزان سديم و کلر برگ به ترتيب 100 و 77/20 برابر در مقايسه با شاهد افزايش يافت. با کاربرد اسيد ساليسيليک ميزان تجمع يون هاي سديم و کلر در برگ کاهش يافتند. اين پژوهش، نشان داد که در شرايط تنش شوري، کاربرد اسيد ساليسيليک مي تواند بعضي از اثرات منفي ناشي از تنش شوري را (به ويژه در غلظت هاي کمتر از 50 ميلي مولار) در اين رقم انگور تعديل نمايد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

امیری، ج. (1397). تاثیر اسید سالیسیلیک بر ترکیب عناصر غذایی برگ در انگور رقم بیدانه سفید در شرایط تنش شوری. تحقیقات کاربردی خاک, 6(2 ), 119-130. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=466722



Vancouver : کپی

امیری جعفر. تاثیر اسید سالیسیلیک بر ترکیب عناصر غذایی برگ در انگور رقم بیدانه سفید در شرایط تنش شوری. تحقیقات کاربردی خاک. 1397 [cited 2021May16];6(2 ):119-130. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=466722



IEEE : کپی

امیری، ج.، 1397. تاثیر اسید سالیسیلیک بر ترکیب عناصر غذایی برگ در انگور رقم بیدانه سفید در شرایط تنش شوری. تحقیقات کاربردی خاک, [online] 6(2 ), pp.119-130. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=466722.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 67 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی