4 SID.ir | توليد اگزوپلي ساکاريد توسط Bacillus pasteuri و بررسي خواص ضد باکتريايي و ضداکسيداني آن
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

توليد اگزوپلي ساکاريد توسط Bacillus pasteuri و بررسي خواص ضد باکتريايي و ضداکسيداني آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم پایه، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: اگزوپلي ساکاريدها بيوپلي مرهايي هستند که توسط ميکروارگانيسم ها به محيط اطراف ترشح مي شوند. هدف از اين تحقيق تعيين شرايط براي توليد حداکثري اگزوپلي ساکاريد توسطباکتري Bacillus pasteuri و بررسي خواص ضد باکتريايي و ضد اکسيداني آن بود. مواد و روش ها: در اين مطالعه بر اساس روش تاگوچي و توسط نرم افزار Qulitek-4 براي توليد اگزوپلي ساکاريد آزمايش طراحي شد. سپس از اگزوپلي ساکاريد توليد شده غلظت هاي مختلفي تهيه و به منظور بررسي خواص ضد باکتريايي به اثر آن برروي باکتري هاي استافيلوکوکوس ارئوس و اشريشياکلي پرداخته شد. به منظور بررسي فعاليت ضد اکسيداني 4 غلظت از اگزوپلي ساکاريد تهيه و توسط سه روش مهار فعاليت راديکالي DPPH، راديکالي سوپراکسيداني و راديکال هيدروکسيل اندازه گيري شد. يافته ها: بهترين شرايط براي بيش ترين ميزان توليد اگزوپلي ساکاريد پس از گذشتن 48 ساعت از کشت باکتري با ميزان غلظت نمک 05/0 ميلي گرم بر ميلي ليتر و ساکارز 1 ميلي گرم بر ميلي ليتر بود. نتايج حاصل از فعاليت ضد باکتريايي نشان داد که بيش ترين هاله عدم رشد مربوط به غلظت µ g/ml400 بود. نتايج فعاليت ضد اکسيداني در هر سه روش بکار گرفته شده در اين مطالعه نشان داد که در غلظت g/mlµ 1000 از اگزوپلي ساکاريد بيش ترين فعاليت مهار وجود دارد. نتيجه گيري: با تعيين چند عامل کليدي مي توان بيش ترين ميزان اگزوپلي ساکاريد توسط باکتري باسيلوس پاستوري را توليد و به منظور فعاليت ضد باکتريايي و ضد اکسيداني از آن استفاده نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 132
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی