برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي اثرات ضد کپکي و ضد اکسايشي عصاره گياه رازيانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: پژوهش اخير رازيانه و عصاره آن را به عنوان محصولاتي با ويژگي هاي عالي معرفي مي نمايد. هدف از اين پژوهش استخراج عصاره رازيانه و بررسي فعاليت ضد اکسيداسيوني و ضد کپکي آن مي باشد. مواد و روش ها: آب، استون، متانول و اتانول به عنوان حلال جهت استخراج عصاره رازيانه توسط روش سوکسله مورد استفاده قرار گرفتند. ميزان ترکيبات پلي فنولي و فلاوونوئيدي هر عصاره تعيين شد. به علاوه فعاليت ضد اکسايشي عصاره متانولي رازيانه توسط روش به دام اندازي راديکال آزاد DPPH ارزيابي شد. در ادامه، اثر غلظت هاي مختلف عصاره متانولي (0، 100، 250 و 1000 پي پي ام) و پودر (500 و 1000 پي پي ام) رازيانه بر روي فعاليت اکسيداسيوني روغن دانه آفتابگردان با اندازه گيري اعداد پراکسيد و تيوباربيتوريک اسيد در طول 15 روز گرمخانه گذاري در دماي ⁰ C 70 مورد بررسي قرار گرفت. همچنين فعاليت ضد کپکي پودر و عصاره رازيانه بر روي کپک هاي آسپرژيلوس نايجر و پني سيليوم ديجيتاتوم توسط روش ديسک انتشاري مورد بررسي قرار گرفت. يافته ها: بر اساس نتايج بدست آمده متانول بالاترين راندمان استخراج ترکيبات پلي فنولي را نشان داد. نتايج نشان داد که عصاره رازيانه به ويژه در غلظت هاي بالا فعاليت به دام اندازي راديکال آزاد DPPH بالايي را نشان مي دهد، هر چند اثر آن کمتر از TBHQ بود. نتايج فعاليت اکسيداسيوني نشان داد که عصاره و پودر رازيانه سرعت اکسيداسيون روغن دانه آفتابگردان را در مقايسه با نمونه شاهد کاهش دادند. نتايج آزمون ميکروبي فعاليت ضد کپکي خوب عصاره رازيانه بر روي دو کپک مورد مطالعه را نشان داد. نتيجه گيري: بر اساس نتايج بدست آمده عصاره رازيانه به عنوان يک منبع گياهي سالم با ويژگي هاي خوب ضد اکسيداسيوني و ضد کپکي قابل استفاده مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

نوشیروانی، ن.، و فصیحی، ه.، و نورمحمدی، ا. (1398). ارزیابی اثرات ضد کپکی و ضد اکسایشی عصاره گیاه رازیانه. علوم غذایی و تغذیه, 16(2 (پیاپی 62) ), 67-78. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=463683



Vancouver : کپی

نوشیروانی نوشین، فصیحی هادی، نورمحمدی الهام. ارزیابی اثرات ضد کپکی و ضد اکسایشی عصاره گیاه رازیانه. علوم غذایی و تغذیه. 1398 [cited 2021April18];16(2 (پیاپی 62) ):67-78. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=463683



IEEE : کپی

نوشیروانی، ن.، فصیحی، ه.، نورمحمدی، ا.، 1398. ارزیابی اثرات ضد کپکی و ضد اکسایشی عصاره گیاه رازیانه. علوم غذایی و تغذیه, [online] 16(2 (پیاپی 62) ), pp.67-78. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=463683>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 233 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی