مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم كشاورزي اطلاعات شماره: تابستان 1384 , دوره 11 , شماره 2 ; از صفحه 193 تا صفحه 203 . عنوان مقاله: تاثير كلينوپتيلوليت بر عملكرد و خصوصيات لاشه گوساله هاي پرواري نویسندگان: صادقي علي اصغر, نيك خواه علي, شورنگ پروين آدرس: چکیده: به منظور مطالعه اثر كاربرد كلينوپتيلوليت بر مقدار نيتروژن آمونياكي شكمبه، نيتروژن اوره اي پلاسما، خصوصيات لاشه و عملكرد گوساله هاي پرواري تغذيه شده با اوره، آزمايشي در قالب طرح كاملا تصادفي با 3 گروه آزمايشي در 8 تكرار انجام شد. 24 راس گوساله نر هلشتاين با متوسط وزن 275 كيلوگرم با جيره هاي آزمايشي شامل: 1- بدون اوره و كلينوپتيلوليت، 2- 2 درصد اوره بدون كلينوپتيلوليت، 3- 2 درصد اوره با 4 درصد كلينوپتيلوليت به مدت 110 روز تغذيه شدند. ميانگين هاي مربوط به افزايش وزن روزانه و ضريب تبديل غذايي بين گروه هاي آزمايشي تفاوت معني دار (P<0.05) و ماده خشك مصرفي تفاوت غير معني دار (P>0.05) نشان داد. ميانگين هاي مربوط به گروه آزمايشي 1، 2 و 3 براي افزايش وزن روزانه 1.3، 1.21 و 1.26 كيلوگرم در روز؛ براي ماده خشك مصرفي 7.64، 7.59 و 7.68 كيلوگرم در روز و براي ضريب تبديل غذايي 5.81، 6.04 و 5.93 بود. تفاوت معني داري بين گروه هاي آزمايشي از نظر نيتروژن اوره اي پلاسما و نيتروژن آمونياكي شكمبه مشاهده شد (P<0.05). به طوري كه كمترين ميانگين مربوط به گروه آزمايشي 1 و بيشترين به گروه آزمايشي 2 تعلق داشت. سطح مقطع ماهيچه راسته، قطر چربي روي ماهيچه راسته و وزن چربي حفره بطني اختلاف معني دار (P<0.05). بين گروه هاي آزمايشي نشان داد. وزن قطعات لاشه به جز ران، بين گروه هاي آزمايشي اختلاف معني دار نشان نداد (P>005). تفاوت معني دار بين گروه هاي آزمايشي از نظر درصد رطوبت و خاكستر گوشت ناحيه دنده هاي 11-10-9 مشاهده نشد (P>0.05)، ولي درصد چربي خام و پروتئين خام اختلاف معني دار (P<0.05) نشان داد. نتايج مطالعه حاضر نشان داد كه افزودن 4 درصد كلينوپتيلوليت به جيره ها حاوي 2 درصد اوره سبب كاهش مقدار نيتروژن آمونياكي شكمبه و نيتروژن اوره اي پلاسما، بهبود جزيي خصوصيات لاشه و بهتر شدن جزيي عملكرد گوساله هاي هلشتاين مي شود. کلید واژه: كلينوپتيلوليت(Q3)مسموميت آمونياكي(Q3)نيتروژن آمونياكي شكمبه(Q3)گوساله هاي پرواري(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: پاسخ ایمنیبنتونیتضریب تبدیلکیفیت گوشت ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: مطالعه اثر كاربرد كلينوپتيلوليت روي توان توليدي بره هاي نر پرواري نژاد ورامينيتاثير شکل فيزيکي جيره غذايي بر عملکرد گوساله هاي نر پرواري هلشتايناثر كاربرد كلينوپتيلوليت روي سلامتي و فراسنجه هاي خوني - ايمني گوساله هاي شير خواراثر كلينوپتيلوليت روي فراسنجه هاي شكمبه اي گوسفند نژاد شالاثرات بنتونيت فرآوري شده و نشده (مونتموريلونيت) و زئوليت (كلينوپتيليوليت) بر فراسنجه هاي تخمير، جمعيت ميكروبي شكمبه و توان توليدي گوساله هاي نر مقالات همایشی مرتبط: استفاده از بلوک ملاس- اوره در تغذیه گاومیش های شیرده خوزستاناثر استفاده از لیزین مازاد بر وزن سینه و ران در جوجه های گوشتیبررسی اثرات سطوح مختلف اسانس لیموترش بر قابلیت هضم خوراک، pH مایع شکمبه و نیتروژن آمونیاکی گوساله های نر هلشتاینبهینه سازی شرایط جداسازی اورانیوم از محلول های آبی بوسیله زئولیت های کلینوپتیلولیت شمال سمنانکاربرد پودر بقایای کشتارگاهی طیور تولیدی استان قم در تغذیه جوجه های گوشتی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 70 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی