5 SID.ir | مروري بر خصوصيات آناتوميکي، فيتوشيميايي و فارماکولوژيکي گياه دارويي نعناع فلفلي (Mentha piperita L. )
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مروري بر خصوصيات آناتوميکي، فيتوشيميايي و فارماکولوژيکي گياه دارويي نعناع فلفلي (Mentha piperita L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کرج، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، مهرویلا
 
چکیده: 
گياه نعناع فلفلي (Mentha piperita L. ) بومي مناطق مديترانه اي است که امروزه در تمام نقاط دنيا براي مصارف غذايي، دارويي، عطرسازي و پزشکي کشت مي شود. اندام هوايي نعناع فلفلي داراي اسانس، ترکيبات فنلي، فلاونوئيدها، اسيدهاي چرب، ويتامين ها، عناصر معدني و اسيد ساليسيليک است. منتول مهمترين ترکيب اسانس است که درون کرک هاي غده اي ترشحي در سطح اپيدرم برگ بيوسنتز و تجمع مي يابد. منتول به دليل بازداري از کانال TRPM8 در نورون هاي عصبي، حس خنکي در دهان ايجاد مي کند. مطالعات باليني و تجربي تأثير نعناع فلفلي در بهبود ناراحتي هاي بخش فوقاني دستگاه گوارش، سندروم روده تحريک پذير، اسپاسم عضلاني و مشکلات تنفسي را اثبات کرده اند. همچنين اين گياه اثرات آنتي اکسيداني، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد آلرژي و آنتي آندروژني نيز دارد. نعناع فلفلي يک گياه ارزشمند در صنايع غذايي، دارويي، آرايشي و بهداشتي است که انجام مطالعات فيتوشيميايي و فارماکولوژيکي بيشتر بر روي آن ضروري مي باشد. بنابراين در اين مقاله خصوصيات آناتوميکي، فيتوشيميايي و فارماکولوژي اين گياه بررسي مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 213
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی