برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي آزمايشگاهي اثرات يك خميردندان حاوي عصاره هاي گياهي بر باكتريهاي پلاك دنداني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
 
چکیده: 
مقدمه: استفاده از يک ماده ضد پلاک در ترکيب خميردندان مي تواند در کنترل پلاک ميکروبي در کودکان و نوجوانان سودمند باشد. هدف از انجام اين تحقيق ارزيابي پاراکلينيکي اثرات ضد پلاک يک خميردندان گياهي بوده است.مواد و روشها: اثر ضد پلاک خميردندان حاوي عصاره گياهان مريم گلي – کاسني و سيواک در مقايسه با يک خميردندان پلاسبو نزد 12 نمونه پلاک باکتريال مربوط به 12 دانش آموز 13-7 ساله پسر مبتلا به ژنژيويت در شهر مشهد با هم مقايسه گرديد. روش مطالعه بصورت بي خبري يکسويه و با کاربرد تست حساسيت باکتري به کمک ديسکهاي آغشته به خميردندان گياهي و پلاسبو انجام شد. اثرات ضد پلاک خميردندان گياهي با اثرات عصاره هاي گياهي بصورت آزاد با اثرات ضد پلاک آنتي بيوتيکهاي آمپي سيلين و تتراسيکلين بر نمونه هاي پلاک با همان روش تست حساسيت باکتري مقايسه شد.يافته ها: با استفاده از آزمون t زوجي اختلاف معني داري بين ميانگين قطر منطقه عدم رشد ميکروبي پيرامون ديسکهاي آغشته به دو خميردندان مورد مطالعه مشاهده گرديد. (P < 0.002) مقايسه اثرات ضد پلاک خميردندان گياهي با آنتي بيوتيکهاي آمپي سيلين و تتراسيکلين بر نمونه هاي پلاک اختلاف آماري معني داري را نشان نداد.نتيجه گيري: نتيجه اين مطالعه پاراکلينيکي نشان داد که خميردندان حاوي عصاره گياهان مريم گلي – کاسني و سيواک بطور معني داري بيشتر از خميردندان پلاسبو بر رشد باکتريهاي پلاک اثر بازدارندگي داشته است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خوردی مود، م.، و مکارم، ع.، و پوراسلامی، ح. (1381). بررسی آزمایشگاهی اثرات یک خمیردندان حاوی عصاره های گیاهی بر باکتریهای پلاک دندانی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد, 26(2-1), 47-55. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=45730



Vancouver : کپی

خوردی مود مریم، مکارم عباس، پوراسلامی حمیدرضا. بررسی آزمایشگاهی اثرات یک خمیردندان حاوی عصاره های گیاهی بر باکتریهای پلاک دندانی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد. 1381 [cited 2021December09];26(2-1):47-55. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=45730



IEEE : کپی

خوردی مود، م.، مکارم، ع.، پوراسلامی، ح.، 1381. بررسی آزمایشگاهی اثرات یک خمیردندان حاوی عصاره های گیاهی بر باکتریهای پلاک دندانی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد, [online] 26(2-1), pp.47-55. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=45730.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 158 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی