برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين نياز ليزين مرغان تخم گذار در مرحله اوج توليد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه تربیت مدرس
 
چکیده: 

اين تحقيق به منظور تعيين نياز ليزين کل مرغان تخمگذار در مرحله اوج توليد تخم مرغ از سن 26 تا 42 هفتگي انجام شد. ابتدا جيره پايه اي بر اساس ذرتکنجاله گلوتن ذرت و کنجاله سويا که از لحاظ تمام مواد مغذي به غير از ليزين متعدل بود ساخته شد. محتوي ليزين جيره پايه 0.58 درصد بود. مقادير مختلف ليزين در 9 سطح (0.04، 0.08، 0.12، 0.16،0.2 ، 0.24، 0.28، 0.32 و 0.36 درصد) به اين جيره پايه اضافه شد. جيره هاي آزمايشي به همراه جيره پايه به مدت 16 هفته در اختيار مرغان قرار داده شد. براي هر تيمار 48 مرغ در قالب طرح کاملا تصادفي متعادل با 4 تکرار در نظر گرفته شد. براي برآورد نياز ليزين ازدو مدل خط شکسته و نمايي استفاده شد. سطوح مختلف ليزين جيره تاثير معني داري بر وزن تخم مرغ، مصرف غذا (P<0.01) و ضريب تبديل غذايي (P<0.05) داشت ولي اثر سطوح مختلف ليزين جيره بر درصد توليد تخم مرغ معني دار نبود. بر آورد نياز ليزين بر اساس پاسخ، بازده تخم مرغ با استفاده از مدل خط شکسته و نمايي به ترتيب 648 و 710 ميليگرم در روز مي باشد. بر اساس پاسخ ضريب تبديل خوراک مقادير روزانه نياز ليزين با استفاده از مدل خط شکسته و نمايي به ترتيب 750 و 810 ميلي گرم در روز بدست آمد. در مجموع با توجه به نتايج تحقيق حاضر نياز ليزين مرغ تخم گذر در مرحله اوج توليد 810 ميليگرم در روزو يا 53 گرم بر کيلوگرم پروتئين جيره توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 108
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی