3 SID.ir | بررسي رابطه مصرف طولاني مدت روغن حيواني با چربي هاي خون
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي رابطه مصرف طولاني مدت روغن حيواني با چربي هاي خون

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

سابقه و هدف: با توجه به اهميت و نقش چربي هاي خون با بروز بيماريهاي قلبي و عروقي و عوارض شناخته شده آن و عدم گزارش يك تحقيق از نقش روغن حيواني (روغن زرد) ايراني با وضعيت چربي هاي خون، اين تحقيق در مناطق روستايي بيرجند انجام گرفت.
مواد و روشها: تحقيق به روش همگروهي بر روي 30 نفر زن و مرد روستايي كه به طور عمده، روند مصرفي آنها روغن حيواني (گروه مورد) و تعداد 30 نفر زن و مرد روستايي كه به طور عمده روغن نباتي جامد استفاده مي كردند صورت پذيرفت. خصوصيات فردي، فعاليت هاي اجتماعي و بيماري هاي اعضاي دو گروه مشابه بود. خون ناشتاي هر يك از افراد دو گروه كه به طور تصادفي انتخاب شده بودند، اخذ و ميزان كلسترول تام، تري گليسريدي،
HLD و LLD دو گروه مقايسه و با t-test مورد قضاوت آماري قرار گرفت.
يافته ها: اعضاي دو گروه به لحاظ سن، جنس و ساير عوامل مرتبط با سطح چربي هاي خون دو گروه مشابه بوده و يا اختلاف آنها به لحاظ آماري معني دار نبود. ميزان كلسترول تام در مصرف كنندگان روغن نباتي جامد
232±7.6 و در مصرف كنندگان روغن حيواني 195.3±40.9 بود (P<0.001) و ميزان ساير شاخص هاي چربي در مصرف كنندگان روغن حيواني از حداقل 8 و حداكثر 20 درصد كمتر از مصرف كنندگان روغن نباتي جامد بود.
نتيجه گيري و توصيه ها: مصرف طولاني مدت چربي حيواني موجب كاهش سطح چربي هاي خون مي شود. انجام تحقيق مشابه در ساير مناطق را توصيه مي نمايد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 850
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی