نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه اثرات مصرف دراز مدت رژيم كاهش وزن با مقدار چربي متوسط در مقايسه با رژيم كم چرب بر عوامل خطر بيماري هاي قلبي - عروقي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی
 
چکیده: 
مقدمه: اين مطالعه با هدف تعيين اثرات مصرف دراز مدت رژيم غذايي با مقدار چربي متوسط %30) انرژي از چربي( در مقايسه با رژيم غذايي كم چرب %20) انرژي از چربي( بر عوامل خطر بيماري هاي قلبي - عروقي صورت گرفت. مواد و روش ها: اين مطالعه يك كارآزمايي باليني است كه طي 14 ماه بر روي 89 فرد چاق يا داراي اضافه وزن (BMI? 25 kg/m2) انجام شد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفي به دو گروه مصرف كننده رژيم كاهش وزن با چربي متوسط %30) از انرژي( (n=45) يا رژيم كاهش وزن با چربي كم %20) از انرژي( (n=44) تقسيم شدند. اندازه گيري وزن، دور كمر، LDL-C، HDL-C، كلسترول تام، تري گليسريد، فشار خون سيستولي و دياستولي به عنوان متغيرهاي وابسته اصلي در ابتداي مطالعه، انتهاي ماه هفتم و چهاردهم صورت گرفت. جهت مقايسه متغيرهاي اصلي در دو گروه از آزمون t و جهت مقايسه هر گروه با وضعيت ابتدايي از آزمون t زوجي استفاده شد.يافته ها: خصوصيات همه افراد كه به طور تصادفي در هر يك از دو گروه قرار گرفته بودند يكسان بود. رژيم غذايي با چربي كم و متوسط بر عوامل خطر بيماري هاي قلبي - عروقي در پايان ماه هفتم مشابه بود. ولي رژيم كاهش وزن با چربي متوسط تاثير بيشتري بر وزن -4.9 ± 1.5 kg) در مقابل -2.7 ± 1.1 كيلوگرم؛ (p<0.0001، دور كمر -5.5 ± 2.4) سانتي متر در مقايسه با 2.3 ± 1.3 ـ سانتي متر؛ (p<0.0001، و ساير عوامل خطر بيماري هاي قلبي - عروقي در مقايسه با رژيم كم چربي پس از گذشت 14 ماه داشت.نتيجه گيري: رژيم غذايي با چربي متوسط ممكن است اثر بهتري بر عوامل خطر بيماريهاي قلبي - عروقي در مقايسه با رژيم غذايي كم چربي در دراز مدت داشته باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

آزادبخت، ل.، و میرمیران، پ.، و اسماعیل زاده، ا.، و عزیزی، ف. (1384). مقایسه اثرات مصرف دراز مدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, 7(4 (مسلسل 28)), 331-340. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=42432



Vancouver : کپی

آزادبخت لیلا، میرمیران پروین، اسماعیل زاده احمد، عزیزی فریدون. مقایسه اثرات مصرف دراز مدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران. 1384 [cited 2022May22];7(4 (مسلسل 28)):331-340. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=42432



IEEE : کپی

آزادبخت، ل.، میرمیران، پ.، اسماعیل زاده، ا.، عزیزی، ف.، 1384. مقایسه اثرات مصرف دراز مدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, [online] 7(4 (مسلسل 28)), pp.331-340. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=42432.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی