برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  34 , شماره  2 ; از صفحه 471 تا صفحه 482 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سولفات روي و غلظت روي بذر بر پاسخ هاي گياه گندم در خاك آهكي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاوزی دانشگاه تهران
 
چکیده: 
كمبود روي يك معضل تغذيه اي جهاني براي توليد محصول است و به ويژه در غلات در حال رشد درخاك‌هاي آهكي گسترش زيادي دارد. براي مطالعه اثرات سولفات روي و غلظت روي بذر بر پاسخهاي گياه گندم آزمايشي مزرعه اي در يك خاك آهكي داراي كمبود روي (Fine Loamy, Mixed Thermic, Xeric Haplocalcids) در منطقه كرج اجرا شد. در آزمايش فاكتوريل و طرح بلوك‌هاي كامل تصادفي با سه تكرار بذور با روي كم و زياد كشت وبا سطوح صفر و 5/2 و5و 10 كيلوگرم روي در هكتار كوددهي شد. نتايج تجزيه واريانس نشان داد كه مصرف روي و غلظت روي بذر به طور معني داري (P<0.01) عملكرد، درصد پروتئين دانه، جذب كل روي و غلظت روي دردانه، آرد و سبوس را افزايش اما غلظت فسفر، آهن، منگنز، مس و نسبت فسفر به روي دانه را كاهش داد. همچنين نتايج به دست آمده نشان داد كه بخش عمده عناصر معدني در سبوس متمركز شده است. براي افزايش عملكرد و بالا بودن غلظت روي در دانه وجلوگيري از سوء تغذيه در جامعه، مصرف كود دهي، كاشت بذور با غلظت روي زياد و مصرف كود فسفري صرفا براساس آزمون خاك توصيه مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 104
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی