برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1384 , دوره  5 , شماره  2 ; از صفحه 175 تا صفحه 185 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي سطح آگاهي و عملكرد ساكنين تحت پوشش پايگاه تحقيقات جمعيتي دانشگاه علوم پزشكي تهران نسبت به عوامل خطر بيماري هاي قلبي - عروقي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان کارگر شمالی، بیمارستان دکتر شریعتی، طبقه پنجم، مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران
 
چکیده: 

مقدمه: طي سال‌ هاي اخير، مطالعاتي در بعضي کشورها پيرامون عوامل خطر بيماري ‌هاي قلب و عروق و آگاهي و عملکرد افراد نسبت به اين عوامل صورت گرفته است. عوامل خطر بروز بيماري ‌هاي قلبي و عروقي شامل عوامل غيرقابل تعديل، رفتاري و فيزيولوژيك مي‌باشند. با توجه به مطالعات اندک در اين زمينه در ايران و ضرورت پيشگيري از بيماري هاي قلبي و عروقي، شناخت ميزان آگاهي و سطح عملكرد افراد از اين عوامل خطر مورد بررسي قرار گرفته است.
روش ها: در اين مطالعه مقطعي ابتدا 1576 نفر از ساكنين منطقه 17 پايگاه تحقيقات جمعيتي شهر تهران در سال 81 به صورت نمونه گيري تصادفي خوشه اي جدا شدند. از اين ميان 181 نفر مجددا انتخاب شدند. فراواني هريك از عوامل موثر بر سلامت قلب و عروق مانند ورزش، کلسترول خون بالا، استعمال دخانيات، چاقي، فشار خون بالا، بيماري قند، سابقه فاميلي سكته قلبي، مرد بودن، هيجان و استرس، زندگي بدون تحرك، غذاي پرنمك، مصرف سبزيجات و ميوه‌ جات، چربي حيواني، غذاي پرچرب و گوشت قرمز مورد بررسي قرار گرفت. همچنين عملكرد افراد مورد مطالعه جهت كنترل عوامل خطر نيز بررسي شد (نمونه ‌گيري دو مرحله‌اي).
يافته ‌ها: در اين مطالعه 8/71 درصد از افراد مورد مطالعه زن و 2/28 درصد از آنان مرد بودند. اطلاع افراد از بيماري هاي قلبي- عروقي با ميزان تحصيلاتشان ارتباط معني دار آماري داشت (P<0.001). به عقيده افراد مورد مطالعه، شايع ‌ترين علل مرگ و مير بزرگسالان به ترتيب سكته قلبي (2/65%)، تصادفات (44%) و سرطان ‌ها (3/13%) بود.
در اين مطالعه 9/77% از افراد از تاثير نمك در رژيم غذايي به عنوان عوامل خطر در بروز بيماري هاي قلبي و عروقي اطلاع داشتند و 74% افراد بنا به اظهار خودشان روغن مايع مصرف مي ‌نمودند.
نتيجه گيري: با توجه به نتايج حاصل از اين مطالعه، دانش افراد در مورد عوامل خطر بيماري هاي قلب و عروق از سطح بالايي برخوردار است. با اين حال بين آگاهي افراد و عملكرد آنها تفاوت واضحي وجود دارد. ارایه الگوهاي مناسب در تغذيه، فعاليت بدني و فراهم آوردن برنامه هاي مدون آموزشي براي افراد جامعه، در عملكرد آنان بسيار موثر مي‌‌باشند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عدیلی، ف.، و فخرزاده، ح.، و نوری، م.، و مکارم، ج.، و اردشیرلاریجانی، م. (1384). بررسی سطح آگاهی و عملکرد ساکنین تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران), 5(2), 175-185. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=41217



Vancouver : کپی

عدیلی فاطمه، فخرزاده حسین، نوری معصومه، مکارم جلیل، اردشیرلاریجانی محمدباقر. بررسی سطح آگاهی و عملکرد ساکنین تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران). 1384 [cited 2021August05];5(2):175-185. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=41217



IEEE : کپی

عدیلی، ف.، فخرزاده، ح.، نوری، م.، مکارم، ج.، اردشیرلاریجانی، م.، 1384. بررسی سطح آگاهی و عملکرد ساکنین تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران), [online] 5(2), pp.175-185. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=41217.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 133 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی