برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1382 , دوره  10 , شماره  1 ; از صفحه 65 تا صفحه 72 .
 
عنوان مقاله: 

رده بندي چند رقم كدو بر مبناي ميزان پروتئين كل دانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
ميزان پروتئين كل در بذر چهار رقم از گياهان جنس كدو تعيين گرديد. سه رقم از اين گياهان (ارقام قلمي، مشهدي و كاغذي) متعلق به گونه كدو مسمايي و يك رقم مربوط به گونه كدو تنبل بودند. نتايج به دست آمده بالاترين درصد پروتئين را در كدو تنبل( 60/37 درصد) و پايين ترين ميزان آن را در كدو مسمايي رقم مشهدي (47/36 درصد) نشان ميدهد. تفكيك و جداسازي نوارهاي پروتئين ذخيره دانه طبق روشي لاميلي و با استفاده از سيستم الكتروفورز ژل پلي اكريل آميد بر روي سديم دودسيل سولفات انجام گرفت. الكتروفورگرام حاصل از آناليز پروتئين ذخيره دانه ها 22 باند پروتئيني را نشان ميدهد كه وزن مولكولي آنها بين 73/3 تا 156 كيلو دالتون متغير است و 12 باند پروتئيني در تمامي ارقام مشترك مي‌باشند. نمودار دندانه اي مبتني بر اين 22 باند پروتئيني و براساس ماتريس تشابه، درصد تشابه و همچنين فاصله ژنتيكي ارقام را به خوبي نشان مي‌دهد. اولين خوشه نمودار شامل سه رقم متعلق به گونه كدو مسمايي و دومين خوشه متعلق به كدو تنبل است كه تشابه بسيار كمي با خوشه اول داشته و داراي فاصله ژنتيكي نسبتا زيادي با سه رقم متعلق به گونه كدو مسمايي ميباشد. اين مطالعات نشان دهنده آن است كه پروتئين ذخيره دانه ميتواند براي تعيين فاصله ژنتيكي ارقام نيز مورد استفاده قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صیامی، ع.، و حیدری، ر.، و دست پاک، آ. (1382). رده بندی چند رقم کدو بر مبنای میزان پروتئین کل دانه. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 10(1), 65-72. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3928



Vancouver : کپی

صیامی عباس، حیدری رضا، دست پاک آرزو. رده بندی چند رقم کدو بر مبنای میزان پروتئین کل دانه. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1382 [cited 2021August01];10(1):65-72. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3928



IEEE : کپی

صیامی، ع.، حیدری، ر.، دست پاک، آ.، 1382. رده بندی چند رقم کدو بر مبنای میزان پروتئین کل دانه. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 10(1), pp.65-72. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3928.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 122 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی