نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير سطوح مختلف پروتيين و انرژي خوراك در عملكرد پرواري گوساله هاي نر گاوميش آذربايجان غربي (6-18 ماهه)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور تعيين سطح مطلوب پروتيين وانرژي جيره هاي غذايي و تاثير آن بر ميزان خوارک مصرفي، افزايش وزن، ضريب تبديل غذايي، درصد و ترکيب لاشه در گوساله هاي نر گاوميش تعداد 45 راس گوساله نر از شير گرفته شده (با ميانگين وزني 124±28 کيلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفي در 9 تيمار (پروتيين خام در سه سطح 11.6، 10.8 و 13 درصد و انرژي قابل متابوليسم در سه سطح 2.3 ،2.02 و 2.57 مگاکالري در هر کيلوگرم ماده خشک) و 5 تکرار در هر تيمار به مدت يک سال پروارشدند. در طول دوره پروار خوارک مصرفي روزانه به صورت کاملا مخلوط در سه نوبت و تا حد اشتها به طور انفرادي در اختيار گوساله ها قرارگرفت. ميزان خوراک مصرفي روزانه ثبت شد. دام ها هر 14 روز يک بار پس از 12 ساعت محروميت از غذا توزين شدند. در پايان دوره تعداد 18 راس از گوساله ها (2 راس از هر تيمار) پس از 12 ساعت محروميت از غذا توزين و ذبح شدند. گوشت، استخوان و چربي قابل تفکيک نصف لاشه ها (لاشه سمت چپ) بعد از 24 ساعت نگهداري در دماي 5 درجه سانتيگراد، جدا و توزين شدند. نتايج به دست آمده در کل دوره پروار نشان داد که جيره هاي غذايي اثر معني داري بر خوراک مصرفي (P<0.01)، ضريب تبديل غذايي و ميزان چربي داخلي (P>0.05) داشته ولي تاثير آن بر افزايش وزن روزانه، بازده لاشه، درصد گوشت لخم، درصد استخوان و درصد چربي لاشه معني دار نبوده است. جيره حاوي انرژي حداکثر (2.57 مگاکالري در کيلوگرم ماده خشک) و پروتيين متوسط (11.6 در صد در ماده خشک) به علت داشتن بازده غذايي مطلوب (8.57±1.2)، سرعت رشد بالا (750±110 گرم در روز)، بازده لاشه مطلوب (49.4±1.4 در صد) و پايين بودن هزينه توليد هر کيلوگرم وزن زنده و گوشت نسبت به ساير تيمارها، مي تواند جهت استفاده توسط بهره برداران معرفي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پورآذری، ع.، و محمودزاده، ه.، و امینی، ج.، و رزاق زاده، س. (1383). بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتیین و انرژی خوراک در عملکرد پرواری گوساله های نر گاومیش آذربایجان غربی (6-18 ماهه). پژوهش و سازندگی, 17(2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان), 55-59. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=38840



Vancouver : کپی

پورآذری علی محسن، محمودزاده همایون، امینی جهانگیر، رزاق زاده سراین. بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتیین و انرژی خوراک در عملکرد پرواری گوساله های نر گاومیش آذربایجان غربی (6-18 ماهه). پژوهش و سازندگی. 1383 [cited 2022June25];17(2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان):55-59. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=38840



IEEE : کپی

پورآذری، ع.، محمودزاده، ه.، امینی، ج.، رزاق زاده، س.، 1383. بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتیین و انرژی خوراک در عملکرد پرواری گوساله های نر گاومیش آذربایجان غربی (6-18 ماهه). پژوهش و سازندگی, [online] 17(2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان), pp.55-59. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=38840.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 265 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی