برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري ميزان روغن و بررسي اسيدهاي چرب در دانه چند رقم كدو Cucurbita L

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

در اين کار تحقيقاتي ابتدا ميزان چربي، اسيدهاي چرب، انديس يد و انديس صابوني به ترتيب با روشهاي سوکسله، گاز کروماتوگرافي و روشهاي شيميايي در دانه چند رقم از گياهان جنس کدو اندازه گيري و سپس با توجه به نتايج بدست آمده و با استفاده از روشهاي آماري چند متغيره ارقام مورد مطالعه از لحاظ شيميوتاکسونومي بررسي و مقايسه شدند. بررسي بيوشيميايي نشان داد که دانه کدو مسمايي (رقم مشهدي) داراي بيشترين درصد روغن است (56.04 درصد). همچنين چهار نوع اسيد چرب به طور مشترک در دانه چهار گياه مشاهده شد که شامل اسيد پالميتيک، استئاريک، اولئيک و لينولئيک مي باشد. دو اسيد چرب غيراشباع مهم يعني اولئيک و لينولئيک به ترتيب در کدو مسمايي Cucurbita pepo L. (رقم قلمي) 75.98 و 16.54 درصد در کدو تنبل 18.78 Cucurbita maxima L. و 13.24 درصد، در کدو مسمايي (رقم کاغذي) 76.63 و 12.07 درصد و در کدو مسمايي (رقم مشهدي) 81.84 و 12.11 درصد اندازه گيري شد. علاوه بر اسيدهاي چرب ذکر شده، اسيد ميريستيک نيز به ميزان 3.88 درصد در روغن دانه کدو مسمايي (رقم کاغذي) ديده شد که در ساير دانه ها حضور نداشت. همچنين در بررسي بيوشيميايي روغن دانه ها، انديس صابوني با روش تيترمتري و انديس يد با روش هانوس اندازه گيري گرديد. کدو تنبل با عدد صابوني 273.06 و کدو مسمايي (رقم مشهدي) با انديس يد 119.28 به ترتيب بالاترين مقادير اين دو فاکتور را به خود اختصاص دادند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 409
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی