برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1381 , دوره  33 , شماره  3 ; از صفحه 543 تا صفحه 551 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه اثر كاربرد كلينوپتيلوليت روي توان توليدي بره هاي نر پرواري نژاد وراميني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور مطالعه اثر كاربرد ماده معدني (كلينوپتيلوليت) ، يكي از زئوليت هاي طبيعي در تغذيه بره هاي نر پرواري وراميني و اثر آن بر روي افزايش وزن ، ماده خشك مصرفي ، ضريب تبديل خوراك و خصوصيات فيزيكي و شيميايي لاشه ، آزمايشي با استفاده از 48 راس بره نر وراميني با ميانگين سن 172 ± 5 روز و متوسط وزن 23.8 ± 2.2 كيلوگرم به مدت 100 روز به طور انفرادي با جيره هاي حاوي 4, 2, 0 و %6 كلينوپتيلوليت انجام شد. پس از خاتمه دوره آزمايش تمام بره ها كشتار و لاشه آنها مورد تفكيك فيزيكي قرار گرفت. دنده هاي 10-11-12 نيمه لاشه راست آنها به آزمايشگاه منتقل و تركيبات شيميايي گوشت بدون استخوان آنها تعيين شد. نتايج آزمايش نشان داد كه افزدون كلينوپتيلوليت به جيره، ميانگين افزايش وزن روزانه، ضريب تبديل خوراك (P<0.05) و ضريب تبديل پروتئين خام و انرژي قابل متابوليسم را بهبود بخشيده است (P<0.01). به طوريكه بيشترين و كمترين افزايش وزن روزانه (196.92 در مقابل 166.91 گرم) و بهترين و بدترين ضريب تبديل خوراك (7.07 در مقابل 8.03) و ضريب تبديل پروتئين خام (0.99 در مقابل 1.18) و انرژي قابل متابوليسم (17.67 در مقابل 20.89) به ترتيب مربوط به جيره هاي حاوي 4 و صفر درصد كلينوپتيلوليت بود. وزن و درصد لاشه بدن پر و خالي (بدون محتويات دستگاه گوارش)، با افزودن كلينوپتيلوليت به جيره افزايش يافته بود (P<0.05) ، با افزايش سطح كلينوپتيلوليت در جيره ها ميانگين درصد پروتئين خام ، نسبت پروتئين خام، رطوبت (P<0.01) و نسبت پروتئين خام به چربي خام (P<0.05) در گوشت بدون استخوان دنده هاي 10-11-12 به طور خطي افزايش يافت، به طوريكه بيشترين و كمترين درصد پروتئين خام (15.93 در مقابل 14.35) ، نسبت پروتئين خام به رطوبت (0.3 در مقابل 0.27) به ترتيب مربوط به جيره هاي حاوي 6 و صفر درصد كلينوپتيلوليت و بيشترين و كمترين نسبت پروتئين خام به چربي خام (0.56 در مقابل 0.46) به ترتيب مربوط به جيره هاي حاوي 4 و صفر درصد كلينوپتيلوليت بود. افزودن كلينوپتيلوليت به جيره موجب كاهش درصد چربي خام و افزايش درصد خاكستر در گوشت بدون استخوان دنده هاي مذكور گرديده ولي تفاوت بين ميانگين ها معني دار نبود. از نقطه نظر اقتصادي افزودن كلينوپتيلوليت به جيره موجب كاهش هزينه خوراك مصرفي مورد نياز براي توليد كيلوگرم وزن زنده و در نتيجه كاهش هزينه آن گرديد. با افزودن 4 درصد زئوليت به جيره در مقايسه با شاهد هزينه خوراك مصرفي براي توليد يك كيلوگرم افزايش وزن زنده %13.4 كاهش يافت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 88
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی