برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1381 , دوره  9 , شماره  1 ; از صفحه 93 تا صفحه 101 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير مقادير مختلف ازت و فسفر بر عملكرد و ميزان اسانس دانه گياه انيسون

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور مطالعه تاثير مقادير مختلف ازت و فسفر بر عملكرد و ميزان اسانس دانه انيسون (Pimpinella anisum) اين آزمايش گلداني با 12 تيمار شامل مقادير مختلف ازت به فرم اوره در سه سطح N0 (بدون ازت)، N30  (30 كيلوگرم ازت در هكتار معادل 0.11 گرم ازت در گلدان( و N60 60) کيلوگرم ازت در هكتار معادل 0.23 گرم ازت در گلدان( و مقادير فسفر به فرم سوپر تريپل در چهار سطح P (بدون فسفر)، P30 30) كيلوگرم فسفر در هكتار معادل 0.11 گرم فسفر در گلدان(، P60 60) كيلوگرم فسفر در هكتار معادل 0.23 گرم فسفر در گلدان( و P90 90) كيلوگرم فسفر در هكتار معادل 0.35 گرم فسفر در گلدان( به صورت فاكتوريل با طرح پايه كاملا تصادفي با پنج تكرار به اجرا در آمد. نتايج آزمايش نشان داد كه بين سطح مختلف ازت، فسفر و اثر متقابل ازت و فسفر بر عملكرد دانه انيسون اختلاف معني داري در سطح آماري %1 وجود دارد، بطوريكه حداكثر ميزان عملكرد دانه مربوط به تيمار N60 و P60 مي باشد. با توجه به اينكه از نظر مقايسه ميانگين ها بين تيمارهاي P60 و P90 از نظر آماري تفاوت معني داري وجود نداشت مي توان نتيجه گرفت بيشترين ميزان عملكرد با مصرف 60 كيلوگرم در هكتار ازت و فسفر حاصل مي شود. اسانس دانه با استفاده از روش تقطير با آب استخراج و اندازه گيري شد و نتايج نشان داد كه افزودن كودهاي ازته و فسفره تاثيري بر درصد اسانس دانه نداشته و در مقايسه ميانگين بين تيمارها از نظر آماري تفاوت معني داري وجود ندارد. در مورد عملكرد اسانس (مقدار اسانس در واحد سطح) نتايج حاكي از وجود اختلاف معني داري در سطح آماري %1 بين تيمارها بود، بطوريكه بيشترين مقدار اسانس مربوط به تيمارهاي N60 و P60 مي باشد. از طرف ديگر مقايسه ميانگين تيمارها نشان داد اختلاف معني داري از نظر آماري بين تيمارهاي P60 و P90 وجود ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ایران نژاد، ح.، و رسام، ق. (1381). بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه گیاه انیسون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 9(1), 93-101. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=36251



Vancouver : کپی

ایران نژاد حمید، رسام قربانعلی. بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه گیاه انیسون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1381 [cited 2021October22];9(1):93-101. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=36251



IEEE : کپی

ایران نژاد، ح.، رسام، ق.، 1381. بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه گیاه انیسون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 9(1), pp.93-101. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=36251.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 93 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی