برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير پيش تيمارهاي مختلف توان و زمان دستگاه مايکروويو بر ميزان ترکيبات فنلي، پايداري اکسايشي و برخي از خصوصيات فيزيکوشيميايي روغن گياه دارويي Cannabis sativa L.

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیمی، دانشگاه آزاد گنبد کاووس
 
چکیده: 
در اين تحقيق، اثر پيش تيمارهاي توان و زمان دستگاه مايکروويو بر ميزان ترکيبات فنلي با استفاده از روش رنگ سنجي، پايداري اکسايشي و خصوصيات فيزيکوشيميايي روغن دانه شاه دانه (Cannabis sativa L. ) شامل راندمان استخراج روغن، اسيديته، ضريب شکست و شاخص رنگ روغن با استفاده از طرح کاملاً تصادفي در قالب آزمايش فاکتوريل 3×3 با سه سطح توان مايکروويو (180، 540 و 900 وات) و سه سطح زمان مايکروويو (90، 180 و 270 ثانيه) و در سه تکرار مورد بررسي قرار گرفت و روغن دانه هاي گياه در سال 1396 با استفاده از پرس مارپيچي استخراج و براي تجزيه و تحليل داده ها از نرم افزار SAS استفاده گرديد. نتايج نشان داد که با افزايش توان مايکروويو، راندمان استخراج روغن، اسيديته، شاخص رنگ، پايداري اکسايشي و فنل کل به طور معناداري (01/0>P) افزايش يافت. افزايش زمان مايکروويو نيز منتج به افزايش راندمان استخراج روغن، اسيديته، دانسيته، پايداري اکسايشي و فنل کل گرديد و استفاده از پيش تيمار مايکروويو تأثير معني داري بر ميزان ضريب شکست روغن ها نداشت. بيشترين راندمان استخراج روغن از دانه هايي به دست آمد که توان و زمان مايکروويو به کار رفته به ترتيب 900 وات و 270 ثانيه بود. بيشينه پايداري اکسايشي (33/9 ساعت) در حداکثر زمان و توان مايکروويو محاسبه شد. در مجموع با توجه به نتايج به دست آمده مي توان بيان نمود که استفاده از مايکروويو به منظور تيماردهي دانه شاه دانه قبل از استخراج روغن با پرس سرد مي تواند موجب بهبود راندمان استخراج روغن و افزايش ترکيبات فنلي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مقیمی، م. (1396). بررسی تأثیر پیش تیمارهای مختلف توان و زمان دستگاه مایکروویو بر میزان ترکیبات فنلی, پایداری اکسایشی و برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی Cannabis sativa L.. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی, 5(4 (پیاپی 20) ), 65-73. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=361461



Vancouver : کپی

مقیمی معصومه. بررسی تأثیر پیش تیمارهای مختلف توان و زمان دستگاه مایکروویو بر میزان ترکیبات فنلی, پایداری اکسایشی و برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی Cannabis sativa L.. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی. 1396 [cited 2021August01];5(4 (پیاپی 20) ):65-73. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=361461



IEEE : کپی

مقیمی، م.، 1396. بررسی تأثیر پیش تیمارهای مختلف توان و زمان دستگاه مایکروویو بر میزان ترکیبات فنلی, پایداری اکسایشی و برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی Cannabis sativa L.. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی, [online] 5(4 (پیاپی 20) ), pp.65-73. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=361461.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 95 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی