برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات هيوميک اسيد و ميکوريزا بر ويژگي هاي ريختي و غلظت عناصر غذايي لوبيا قرمز (Vigna radiate L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد ساوه، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسي تأثير برهم کنش ميکوريزا و هيوميک اسيد بر خصوصيات مورفولوژيک، درصد پروتئين دانه و جذب عناصر غذايي لوبياقرمز، آزمايشي به صورت فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار اجرا شد. فاکتورهاي تحقيق شامل قارچ ميکوريزا در سه سطح عدم مصرف (شاهد)، استفاده از سويه Glomus intraradice و استفاده از سويه Glomus mossea و همچنين محلول پاشي هيوميک اسيد در سه سطح صفر (شاهد)، 15 و 30 ميلي گرم در ليتر بود. آزمايش به صورت گلداني اما در شرايط طبيعي و کنترل نشده اجرا شد. صفات اندازه گيري شده ارتفاع بوته، طول ريشه، وزن خشک بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، درصد پروتئين دانه و درصد نيتروژن و فسفر برگ بود. کاربرد ميکوريزا و هيوميک اسيد موجب افزايش صفات اندازه گيري شده به جز تعداد دانه در غلاف و وزن صد دانه شد. در صفات مورد بررسي بين دو سويه اعمال شده اختلاف معني دار مشاهده نگرديد و بين سطوح 15 و 30 ميلي گرم در ليتر هيوميک اسيد نيز تفاوت معني دار ديده نشد. به طور کلي محلول پاشي 15 ميلي گرم در ليتر هيوميک اسيد در حضور Glomus mossea تأثير بيشتري نسبت به ساير تيمارها داشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

یوسفی راد، م.، و معصومی زواریان، ا. (1396). اثرات هیومیک اسید و میکوریزا بر ویژگی های ریختی و غلظت عناصر غذایی لوبیا قرمز (Vigna radiate L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), 12(4 (پیاپی 48) ), 92-102. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=361427



Vancouver : کپی

یوسفی راد مجتبی، معصومی زواریان ابوالفضل. اثرات هیومیک اسید و میکوریزا بر ویژگی های ریختی و غلظت عناصر غذایی لوبیا قرمز (Vigna radiate L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران). 1396 [cited 2021November28];12(4 (پیاپی 48) ):92-102. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=361427



IEEE : کپی

یوسفی راد، م.، معصومی زواریان، ا.، 1396. اثرات هیومیک اسید و میکوریزا بر ویژگی های ریختی و غلظت عناصر غذایی لوبیا قرمز (Vigna radiate L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), [online] 12(4 (پیاپی 48) ), pp.92-102. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=361427.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 120 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی