برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1398 , دوره  11 , شماره  3 ; از صفحه 95 تا صفحه 104 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين ميزان آلودگي سرب، کادميوم و آرسنيک در چيپس هاي سيب زميني موجود در بازار تبريز سال 1395

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فارماکولوژی، دانشگاه آزاد تبریز، تبریز، ایران
 
چکیده: 
آلودگي فلزات سنگين يکي از مشکلات مهم زيست محيطي و يکي از نگراني هاي بهداشت مواد غذايي به شمار مي آيد. آلودگي سيب زميني و فرآورده هاي آن به برخي از فلزات بخصوص سرب، کادميوم و آرسنيک موجب بروز اثرات سمي و تاثير سوء بر سلامت انسان مي گردد. بنابراين هدف از اين بررسي تعيين ميزان آلاينده هاي فلزي از جمله سرب، آرسنيک و کادميوم در چيپس هاي سيب زميني مي باشد. براي اين منظور در مطالعه توصيفي-مقطعي حاضر از 5 محصول اصلي چيپس هاي توليد و عرضه شده در بازار شهر تبريز انتخاب گرديده و براي اين منظور از محصول هر کارخانه 3 نمونه در 3 تکرار به صورت کاملا تصادفي از قسمت هاي مختلف شهر تبريز خريداري شد و در ادامه غلظت فلزات سنگين سرب، کادميوم و آرسنيک با دستگاه جذب اتمي شعله اي اندازه گيري شد. نتايج حاصل از آناليز آماري نشان داد که ميانگين مقدار سرب mg/kg 016/0± 168/0 (کمينه mg/kg 15/0 و بيشينه mg/kg 193/0)، ميانگين مقدار کادميوم mg/kg 019/0± 13/0 (کمينه mg/kg 093/0 و بيشينه mg/kg 17/0) و ميانگين مقدار آرسنيک بصورت غير قابل تشخيص مي باشد. همچنين تفاوت معني داري در غلظت هاي ميانگين سرب، کادميوم و آرسنيک در نمونه هاي مختلف وجود نداشت. غلظت تمامي فلزات فوق در نمونه ها کمتر از استانداردهاي بين المللي و ملي بود. لذا مصرف اين ماده غذايي خطري براي مصرف کننده ندارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 118
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی