برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1383 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 77 تا صفحه 84 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير تري سديم فسفات بر ويژگيهاي ارگانولپتيكي لاشه ‌هاي مرغ خام و سرخ شده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور
 
چکیده: 

نظر به مصرف روز افزون گوشت مرغ در كشور، كاهش آلودگي ميكروبي طيور از اهميت ويژهاي برخوردار است. با توجه به نقش تري سديم فسفات در كاهش آلودگي سالمونلايي، تاثير تري سديم فسفات بر ويژگيهاي ارگانولپتيك لاشه‌هاي مرغ خام و سرخ شده، در انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور در سال1382 بررسي شد.
تحقيق به روش تجربي بر روي 60 لاشه مرغ شامل 30 لاشه مرغ خام و 30 لاشه مرغ سرخ شده انجام گرفت. پس از نمونه برداري به طور تصادفي نمونه‌ها در سه گروه شاهد و عمل آوري شده با محلول 8% تري سديم فسفات به ازاي زمانهاي يك و سه دقيقه از نظر ويژگيهاي رنگ، بافت، آبدار بودن، طعم، پذيرش كلي و قصد خريد ارزيابي شدند.
ارزيابي تغييرات ويژگيهاي رنگ، پذيرش كلي و قصد خريد هر يك از لاشه‌هاي مرغ خام شاهد و عمل آوري شده با تري سديم فسفات 8 % در زمانهاي 1 و 3 دقیقه در روز اول و در روز هفتم انجام گرفت، ‌اختلاف آماري معناداري بين نمونه‌ها مشاهده نشد (NS) . مقايسه تغييرات هر يك از ويژگيهاي رنگ، پذيرش كلي و قصد خريد روز اول و روز هفتم بين لاشه‌هاي مرغ خام شاهد و عمل آوري شده با تري سديم فسفات 8% در زمانهاي 1 و 3 دقيقه به لحاظ آماري اختلاف معناداري را نشان نداد. در ارزيابي ويژگيهاي رنگ، بافت، طعم و آبدار بودن نمونه‌هاي سرخ شده شاهد و عمل آوري شده با تري سديم فسفات بدون در نظر گرفتن غلظت و زمان اختلاف آماري معناداري مشاهده نشد. نتايج ارزيابي حسي مرغهاي سرخ شده شاهد و عمل آوري شده با محلول 8 % تري سديم فسفات در زمانهاي 1و 3 دقيقه نشان داد. كه ويژگيهاي آبدار بودن و طعم لاشه‌هاي مرغ سرخ شده پس از عمل آوري با محلول 8 % به مدت 3 دقيقه بالاترين امتياز را در مقايسه با نمونه‌هاي شاهد به خود اختصاص دادند، بدين ترتيب بين سه گروه اختلاف آماري معناداري وجود نداشت.
عمل آوري لاشه‌هاي مرغ با محلول تري سديم فسفات 8% به مدت 3 دقيقه اثر نامطلوبي بر ويژگيهاي ارگانولپتيك آنها بر جاي نمي‌گذارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هادیان، ز.، و عقابی، ف.، و قاضی زاده، م. (1383). بررسی تاثیر تری سدیم فسفات بر ویژگیهای ارگانولپتیکی لاشه ‌های مرغ خام و سرخ شده. علوم و صنایع غذایی ایران, 1(3), 77-84. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=36050



Vancouver : کپی

هادیان زهرا، عقابی فیروز، قاضی زاده میترا. بررسی تاثیر تری سدیم فسفات بر ویژگیهای ارگانولپتیکی لاشه ‌های مرغ خام و سرخ شده. علوم و صنایع غذایی ایران. 1383 [cited 2021August05];1(3):77-84. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=36050



IEEE : کپی

هادیان، ز.، عقابی، ف.، قاضی زاده، م.، 1383. بررسی تاثیر تری سدیم فسفات بر ویژگیهای ارگانولپتیکی لاشه ‌های مرغ خام و سرخ شده. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 1(3), pp.77-84. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=36050.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 82 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی