برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر 1397 , دوره  28 , شماره  167 ; از صفحه 71 تا صفحه 82 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت آنتي اکسيداني در سه رقم برنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات علوم داروئی، پژوهشکده هموگلوبینوپاتی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: برنج يکي از منابع غذايي مهم در دنيا مي باشد. امروزه توجه به واسطه خواص آنتي اکسيداني به ارقام رنگي برنج معطوف شده است. در اين مطالعه، فعاليت آنتي اکسيداني در بخش هاي مختلف سه گونه برنج مورد بررسي قرار گرفته است. مواد و روش ها: عصاره گيري از برنج سفيد، برنج قهوه اي، سبوس نرم و سبوس خام سه رقم برنج فجر، هاشمي و KB13 با روش ماسيراسيون، با کمک متانول انجام شد. محتواي تام فنلي و فلاونوئيدي و فعاليت آنتي اکسيداني با سه روش ارزيابي شد. ميزان فروليک اسيد و پارا کوماريک اسيد با کروماتوگرافي مايع با کارکرد بالا تعيين گرديد. يافته ها: عصاره سبوس خام برنج KB13 با 2/15 ± 83/319 mgGAE و 8/3 ± 58/77 mgQE در گرم عصاره بالاترين مقدار فنل و فلاونوئيد تام را از خود نشان داد. درصد به دام اندازي راديکال DPPH توسط عصاره هاي سبوس خام برنج هاي مختلف از بقيه اجزاي برنج به طور معني داري بالاتر بود. بيش ترين ميزان مربوط سبوس خام هاشمي بود. درصد به دام اندازي راديکال نيتريک اکسايد توسط عصاره هاي سبوس خام برنج هاي مختلف از بقيه اجزاي برنج به طور معني داري بالاتر بود (001/0< p). نتايج HPLC نشان داد که سبوس خام هاشمي بيش ترين مقدار فروليک اسيد (21/26) و سبوس خام KB13 بيش ترين مقدار پارا-کوماريک اسيد را با مقدار 66/3 mg/g extract دارا مي باشند. استنتاج: رقم هاي فجر، هاشمي و KB13 از ايران به طور قابل ملاحظه اي داراي فعاليت آنتي اکسيداني و محتواي تام فنلي و فلاونوئيدي بالاتري نسبت به نمونه هاي خارجي مرور شده در اين بررسي دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 75
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی