مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله دانشگاه علوم پزشكي مازندران (نامه دانشگاه) اطلاعات شماره: آذر 1397 , دوره 28 , شماره 167 ; از صفحه 71 تا صفحه 82 . عنوان مقاله: بررسي فعاليت آنتي اکسيداني در سه رقم برنج نویسندگان: كربلايي آقاملكي علي, كربلايي محمدتقي, ابراهيم زاده محمدعلي* آدرس: * مرکز تحقیقات علوم داروئی، پژوهشکده هموگلوبینوپاتی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران چکیده: سابقه و هدف: برنج يکي از منابع غذايي مهم در دنيا مي باشد. امروزه توجه به واسطه خواص آنتي اکسيداني به ارقام رنگي برنج معطوف شده است. در اين مطالعه، فعاليت آنتي اکسيداني در بخش هاي مختلف سه گونه برنج مورد بررسي قرار گرفته است. مواد و روش ها: عصاره گيري از برنج سفيد، برنج قهوه اي، سبوس نرم و سبوس خام سه رقم برنج فجر، هاشمي و KB13 با روش ماسيراسيون، با کمک متانول انجام شد. محتواي تام فنلي و فلاونوئيدي و فعاليت آنتي اکسيداني با سه روش ارزيابي شد. ميزان فروليک اسيد و پارا کوماريک اسيد با کروماتوگرافي مايع با کارکرد بالا تعيين گرديد. يافته ها: عصاره سبوس خام برنج KB13 با 2/15 ± 83/319 mgGAE و 8/3 ± 58/77 mgQE در گرم عصاره بالاترين مقدار فنل و فلاونوئيد تام را از خود نشان داد. درصد به دام اندازي راديکال DPPH توسط عصاره هاي سبوس خام برنج هاي مختلف از بقيه اجزاي برنج به طور معني داري بالاتر بود. بيش ترين ميزان مربوط سبوس خام هاشمي بود. درصد به دام اندازي راديکال نيتريک اکسايد توسط عصاره هاي سبوس خام برنج هاي مختلف از بقيه اجزاي برنج به طور معني داري بالاتر بود (001/0< p). نتايج HPLC نشان داد که سبوس خام هاشمي بيش ترين مقدار فروليک اسيد (21/26) و سبوس خام KB13 بيش ترين مقدار پارا-کوماريک اسيد را با مقدار 66/3 mg/g extract دارا مي باشند. استنتاج: رقم هاي فجر، هاشمي و KB13 از ايران به طور قابل ملاحظه اي داراي فعاليت آنتي اکسيداني و محتواي تام فنلي و فلاونوئيدي بالاتري نسبت به نمونه هاي خارجي مرور شده در اين بررسي دارد. کلید واژه: آنتي اکسيدان(Q2)ترکيبات فنلي(Q2)فلاونوئيد(Q2)برنج(Q2)سبوس(Q1)فروليک اسيد(Q1)کوماريک اسيد(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير سبوس برنج خام و پايدار شده بر ميزان کلسترول خون و تخم مرغ در مرغ هاي تخمگذاربررسي اثرات رئولوژيکي افزودن عصاره سبوس برنج به آب پرتقال به منظور غني سازي آنبررسي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي کنسانتره پروتئيني سبوس برنج ايرانيبررسي خصوصيات فيزيکوشيميايي و رئولوژيکي عصاره سبوس برنجتوليد ماده ضد كف از پوسته و سبوس برنج ايراني مقالات همایشی مرتبط: بررسی اقتصادی کارایی کارخانه های برنج کوبی: مطالعه موردی استان گیلانبررسی جایگزینی روغن گیاهی سبوس برنج و روغن سویا بجای روغن ماهی در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمانپایدارسازی سبوس برنجبه کارگیری خمیر ترش سبوس برنج در تولید نان حجیم و بررسی ویژگی های حسی و بافتی آن در طی ماندگاریبهینه سازی تولید آنزیم لیپاز با استفاده از سبوس برنج توسط میکرو ارگانیسم اسپرجیلوس نیجر ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 75 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی