برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1396 , دوره  19 , شماره  1 ; از صفحه 201 تا صفحه 212 .
 
عنوان مقاله: 

اثر منبع چربي جيره و اسانس مرزه خوزستاني بر عملکرد، اجزاي ليپيدي خون و پايداري اکسيداتيو گوشت درجوجه گوشتي تحت تنش گرمايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده صنایع غذائی و علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طببیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران
 
چکیده: 
تاثير اسانس مرزه خوزستاني (صفر و 400 ميلي گرم بر کيلوگرم جيره) و منبع چربي (پنج درصد روغن ماهي، سه درصد روغن ماهي + دو درصد روغن کلزا، دو درصد روغن ماهي +سه درصد روغن کلزا و پنج درصد روغن کلزا) بر عملکرد توليدي، کلسترول گوشت، پايداري ليپيد و اجزاي ليپيدي خون جوجه هاي گوشتي تحت شرايط تنش گرمايي در يک آزمايش فاکتوريل 2×2×4 با پنج تکرار انجام شد. استفاده از پنج درصد روغن کلزا باعث کاهش ضريب تبديل خوراک، غلظت ليپوپروتئين هاي با دانسيته کم در سرم و ميزان کلسترول عضلات ران و سينه در جوجه هاي گوشتي در سن 42 روزگي شد (05/0>P). استفاده از 400 ميلي گرم در کيلوگرم اسانس مرزه باعث بهبود افزايش وزن روزانه، کاهش سطح کلسترول سرم و عضلات ران و سينه و کاهش سطح مالون دي آلدئيد در عضلات ران و سينه شد (05/0>P). اعمال تنش گرمايي در بازه زماني 22 تا 42 روزگي باعث کاهش معني دار ضريب تبديل خوراک، افزايش کلسترول سرم خون و کلسترول عضله سينه و افزايش سطح مالون دي آلدئيد عضلات ران وسينه شد (05/0>P). بر اساس نتايج حاصل، استفاده از روغن کلزا يا400 ميلي گرم در کيلوگرم اسانس مرزه خوزستاني تأثير مثبت بر خصوصيات عملکرد و کاهش محتواي کلسترول عضلات و سرم خون در جوجه گوشتي دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

ماسوری، ب.، و سالاری، س.، و خسروی نیا، ح.، و طباطبایی وکیلی، ص.، و محمدآبادی، ط. (1396). اثر منبع چربی جیره و اسانس مرزه خوزستانی بر عملکرد, اجزای لیپیدی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت درجوجه گوشتی تحت تنش گرمایی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), 19(1 ), 201-212. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359309



Vancouver : کپی

ماسوری بابک، سالاری سمیه، خسروی نیا حشمت اله، طباطبایی وکیلی صالح، محمدآبادی طاهره. اثر منبع چربی جیره و اسانس مرزه خوزستانی بر عملکرد, اجزای لیپیدی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت درجوجه گوشتی تحت تنش گرمایی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان). 1396 [cited 2021April12];19(1 ):201-212. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359309



IEEE : کپی

ماسوری، ب.، سالاری، س.، خسروی نیا، ح.، طباطبایی وکیلی، ص.، محمدآبادی، ط.، 1396. اثر منبع چربی جیره و اسانس مرزه خوزستانی بر عملکرد, اجزای لیپیدی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت درجوجه گوشتی تحت تنش گرمایی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), [online] 19(1 ), pp.201-212. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359309>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 57 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی