برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  18 , شماره  2 ; از صفحه 249 تا صفحه 260 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي فرآوري دانه جو با اسيد لاکتيک و اسيد سيتريک بر عملکرد و رفتار تغذيه اي گاوهاي هلشتاين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی علوم دام، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 
هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسي اثر تغذيه دانه جو خيسانده شده با اسيد لاکتيک و اسيد سيتريک بر ماده خشک مصرفي، رفتار تغذيه اي، قابليت هضم ظاهري مواد مغذي، pH شکمبه و توليد شير بود. بدين منظور، از هشت راس گاو هلشتاين زايش دوم در اوايل شيردهي در قالب طرح مربع لاتين تکرار شده 4 × 4 استفاده شد. جيره هاي آزمايشي شامل 1: جيره پايه محتوي جو غلطک زده خشک، 2: جيره پايه محتوي جو غلطک زده و خيسانده شده در آب، 3: جيره پايه محتوي جو غلطک زده و خيسانده شده در آب حاوي 75/0 درصد اسيد لاکتيک و 4: جيره پايه محتوي جو غلطک زده و خيسانده شده با يک درصد اسيد-سيتريک به مدت 24 ساعت بود. نتايج نشان داد که ماده خشک مصرفي، رفتار تغذيه اي و قابليت هضم ظاهري مواد مغذي تفاوت معني دار بين تيمارها نداشت. pH شکمبه در تيمار اسيد لاکتيک و اسيدسيتريک در شش ساعت پس از مصرف خوراک بيشتر بود (05/0>P). pH و اسکور مدفوع تحت تأثير نوع فرآوري جو قرار نگرفت. توليد شير و شير تصحيح شده براساس چربي تحت تأثير تيمارها قرار نگرفت، درحالي که درصد پروتئين و درصد مواد جامد بدون چربي در تيمار اسيد سيتريک به طور معني داري بيشتر از ساير تيمار ها بود (05/0>P). ساير ترکيبات شير تحت تأثير نوع فرآوري قرار نگرفت. درنهايت فرآوري دانه جو با اسيد لاکتيک و اسيدسيتريک باعث افزايش pH شکمبه شش ساعت پس از مصرف خوراک شد، اما ساير صفات همانند توليد شير و ترکيبات آن، قابليت هضم ظاهري مواد مغذي و رفتار تغذيه اي گاوها تحت تأثير نوع فرآوري جو قرار نگرفت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

لکی، ا.، و دهقان بنادکی، م.، و زالی، ا.، و گنج خانلو، م.، و رضایزدی، ک. (1395). بررسی فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد و رفتار تغذیه ای گاوهای هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), 18(2 ), 249-260. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359162



Vancouver : کپی

لکی ایوب، دهقان بنادکی مهدی، زالی ابوالفضل، گنج خانلو مهدی، رضایزدی کامران. بررسی فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد و رفتار تغذیه ای گاوهای هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان). 1395 [cited 2021November28];18(2 ):249-260. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359162



IEEE : کپی

لکی، ا.، دهقان بنادکی، م.، زالی، ا.، گنج خانلو، م.، رضایزدی، ک.، 1395. بررسی فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد و رفتار تغذیه ای گاوهای هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), [online] 18(2 ), pp.249-260. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359162.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 179 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی