برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير درجه بندي بذر، سايش پوسته بذر و پوک گيري بر برخي از صفات مهم کيفي بذر مونوژرم چغندر قند رقم گدوک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند
 
چکیده: 
در اين تحقيق تاثير اندازه بذر، سايش پوسته بذر (پوليش) و حذف بذر پوک در کيفيت جوانه زني بذر مونوژرم چغندر قند در سه آزمايش مطالعه شد. آزمايش ها در قالب طرح بلوک کامل تصادفي در 4 تکرار با استفاده بذر رقم مونوژرم گدوک انجام شد. در آزمايش اول 6 سطح اندازه بذر (3/25-3/5، 3/5-4، 4-4/5، 4/5-5، 5-5/5 و بالاي 5. 5 ميلي متر)، در آزمايش دوم 5 سطح پوليش بذر (10، 20، 30 و 35 درصد وزني)، و در آزمايش سوم 5 سطح پوک گيري (10، 20، 30، 40 و 50 درصد وزني) مورد مقايسه قرار گرفتند. درصد وزني طبقات، وزن هزار بذر، قوه ناميه مکانيکي، جوانه زني استاندارد، درصد وزني مواد بازدارنده، وزن تر هزار جوانه، وزن هزار جنين، وزن هزار پوسته، وزن هزار کلاهک، طول ريشه چه و طول ساقه چه تعيين شد. نتايج نشان داد که با افزايش اندازه قطر بذر، وزن هزار بذر و قوه ناميه افزايش يافت. وزن هزار بذر بين 7/18 تا 27 گرم متغيير بود. افزايش وزن هزار بذر تا 14 گرم موجب افزايش وزن جنين و جوانه زني استاندار شد و بيش از آن تاّثيري بر آن ها نداشت. حذف بذر هاي ريز موجب افزايش کيفيت جوانه زني شد. پوليش و حذف 15-20 درصد وزني پوسته بذر موجب افزايش قوه ناميه مکانيکي و جوانه زني استاندار به خصوص در بذر ريز شد. افزايش شدت پوليش موجب کاهش جوانه زني استاندار و افزايش درصد جوانه هاي غير عادي و خروج جنين از کاسه بذر شد. نتايج نشان داد که با افزايش اندازه بذر از تاّثير پوک گيري کاسته شد. به طوري که پوک گيري از بذر هاي ريز و درشت، جوانه زني استاندار را به ترتيب 15 و 2 درصد افزايش داد. همچنين حذف بيش از 20 درصد وزن اوليه توده با پوک گيري تاّثيري بر قوه ناميه مکانيکي و يا جوانه زني استاندار نداشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

چگینی، م.، و اتحاد، م. (1392). بررسی تاثیر درجه بندی بذر, سایش پوسته بذر و پوک گیری بر برخی از صفات مهم کیفی بذر مونوژرم چغندر قند رقم گدوک. علوم و فناوری بذر ایران, 2(2 ), 207-218. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359041



Vancouver : کپی

چگینی محمدعلی، اتحاد مهدی. بررسی تاثیر درجه بندی بذر, سایش پوسته بذر و پوک گیری بر برخی از صفات مهم کیفی بذر مونوژرم چغندر قند رقم گدوک. علوم و فناوری بذر ایران. 1392 [cited 2021July28];2(2 ):207-218. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359041



IEEE : کپی

چگینی، م.، اتحاد، م.، 1392. بررسی تاثیر درجه بندی بذر, سایش پوسته بذر و پوک گیری بر برخی از صفات مهم کیفی بذر مونوژرم چغندر قند رقم گدوک. علوم و فناوری بذر ایران, [online] 2(2 ), pp.207-218. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=359041.



 

 
بازدید یکساله 76 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی