برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1396 , دوره  19 , شماره  3 ; از صفحه 657 تا صفحه 670 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف پودر سير در جيره غذايي بر عملکرد توليدي، ويژگي هاي کيفي تخم مرغ و فراسنجه هاي خوني مرغ هاي تخمگذار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسي تأثير سطوح مختلف پودر سير بر عملکرد توليدي، کيفيت تخم مرغ و فراسنجه هاي خوني مرغ هاي تخم گذار تجاري، تعداد 128 قطعه مرغ تخمگذار سويه لوهمن لايت در سن 58 هفتگي(به مدت پنج هفته) و در قالب طرح کاملا تصادفي در بين چهار تيمار با چهار تکرار و هشت پرنده در هر قفس توزيع شد. جيره هاي آزمايشي شامل جيره شاهد و سطوح يک، دو و سه درصد پودر سير بودند. صفات مربوط به عملکرد و خصوصيات کيفي تخم مرغ ها براي هر يک از تکرارها در سن 61 و 63 هفتگي و ميزان فراسنجه-هاي خوني و زرده تخم مرغ در پايان دوره اندازه گيري شدند. نتايج نشان داد درصد توليد تخم مرغ و مجموع توده تخم مرغ، خوراک مصرفي و ضريب تبديل غذايي تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفتند، اما افزودن پودر سير در سطح سه درصد در مقايسه با شاهد سبب افزايش وزن تخم مرغ گرديد(05/0P<). افزودن سطح سه درصد پودر سير در جيره غذايي در مقايسه با گروه شاهد موجب افزايش شاخص عدد هاو به ميزان 25/4 واحد شد(05/0P<). مکمل پودر سير در سطح سه درصد موجب کاهش سطح کلسترول سرم خون و زرده تخم مرغ در مرغ هاي تخم گذار شد(05/0P<). فراسنجه هاي خوني شامل ليپوپروتئين هاي با چگالي بالا، تري گليسريد و آنزيم هاي کبدي آسپارتات آمينوترانسفراز و آلانين آمينوترانسفراز تحت تأثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفتند. در کل، نتايج نشان داد افزودن پودر سير به جيره غذايي مرغ هاي تخم گذار موجب افزايش وزن تخم مرغ، بهبود کيفيت سفيده تخم مرغ شد و همچنين سير اثر کاهشي بر ميزان کلسترول زرده تخم مرغ داشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 233
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی