برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1396 , دوره  19 , شماره  3 ; از صفحه 785 تا صفحه 797 .
 
عنوان مقاله: 

اثر گرده افشاني تکميلي بر تشکيل و کيفيت ميوه کيوي رقم ʼ هايواردʽ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
 
چکیده: 
گرده افشاني ناقص گل هاي کيوي مي تواند مهم ترين دليل پايين بودن کيفيت و بازار پسندي ميوه ها باشد. در اين پژوهش، تأثير گرده افشاني تکميلي با سوسپانسيون گرده و دانه گرده خشک بر خصوصياتي مانند اندازه ميوه، وزن ميوه، تعداد بذر، درصد ماده خشک، سفتي بافت، مواد جامد محلول، ويتامين ث، مقدار عناصر معدني ميوه کيوي رقم ʼ هايواردʽ ارزيابي شد. نتايج نشان داد گرده افشاني با دانه گرده خشک، و در مرحله 60 درصد باز شدن کامل گل ها، درصد ميوه هاي بازارپسند را در مقايسه با تيمارهاي ديگر افزايش داده است. چنين ميوه هايي تعداد بذر بيش تري داشتند (به ترتيب 11 و 5 درصد)، در نتيجه به طور معني داري، اندازه، وزن، طول و قطر ميوه بالاتري در مقايسه با شاهد و سوسپانسيون گرده نشان دادند. مقدار ويتامين ث ميوه تحت تاثير گرده افشاني قرار نگرفت، اما درصد ماده خشک ميوه هاي که در مرحله 60 درصد بازشدن کامل گرده افشاني شدند، بالاتر بود. گرده افشاني با دانه گرده خشک در مقايسه با سوسپانسيون گرده مقدار کلسيم ميوه را افزايش داد، که به دنبال آن باعث بهبود نسبت هاي نيتروژن به کلسيم، پتاسيم به کلسيم، مجموع پتاسيم و منيزيم به کلسيم و مجموع نيتروژن و پتاسيم به کلسيم شده است. در مجموع، به نظر مي رسد گرده افشاني تکميلي، به خصوص با دانه گرده خشک در مرحله 60 درصد باز شدن کامل گل هاي کيوي رقم ʼ هايواردʽ توانست باعث بهبود گرده افشاني و لقاح تخمک ها شود. چنين ميوه هايي تعداد بذر بيشتري داشتند، در نتيجه، از سينک قوي تري براي تجمع آسيميلات ها و مواد معدني به خصوص کلسيم برخوردار شدند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 253
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی