برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه سيستم ايمني و صفات لاشه جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره هاي داراي مکمل اسيدهاي آلي و آنزيم فيتاز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 
پژوهشي براي بررسي اثرات استفاده از اسيدهاي آلي و آنزيم فيتاز بر سيستم ايمني و ويژگي هاي لاشه جوجه هاي گوشتي انجام شد. پژوهش به صورت فاکتوريل 2×2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفي با 8 تيمارآزمايشي، 5 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. جيره هاي آزمايشي داراي سرکه طبيعي انگور (صفر و 2 درصد)، اسيد سيتريک (صفر و 1 درصد) و آنزيم فيتاز (صفر و 500 واحد فعال آنزيم در هر کيلوگرم از جيره) بودند. تمام پرندگان در روزهاي 11 و 23 با استفاده از واکسن لاسوتا عليه بيماري نيوکاسل به روش قطره چشمي واکسينه شدند. به منظور مطالعه سيستم ايمني در 42 روزگي از دو پرنده از هر تکرار خون گيري انجام شد و پس از جداسازي سرم، با استفاده از تست HI مقدار آنتي بادي بر عليه آنتي ژن ويروس نيوکاسل تعيين شد. همچنين در روز پاياني دوره آزمايشي، يک قطعه خروس از هر تکرار (پنج خروس از هر تيمار) براي ارزيابي وزن اندام هاي لنفوييدي و تجزيه لاشه به طور تصادفي انتخاب شده و کشتار شدند. نتايج تجزيه و تحليل داده هاي آماري نشان دادند که وزن نسبي بورس فابرسيوس در اثر استفاده از سرکه، آنزيم فيتاز، اثر متقابل اسيد سيتريک با سرکه و نيز اثر متقابل اسيد سيتريک و آنزيم فيتاز به صورت معني داري افزايش يافت (05/0>P) همچنين سرکه منجر به افزايش معني دار وزن نسبي طحال شد (05/0>P). آنزيم فيتاز منجر به افزايش معني دار چربي محوطه بطني شد (05/0>P) در حالي که اسيد سيتريک و اثر متقابل سرکه و اسيد سيتريک چربي محوطه بطني را به صورت معني داري کاهش دادند (05/0>P) در مطالعه حاضر وزن نسبي اندام هاي داخلي تحت تأثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفتند (05/0
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

محمدباقری، ن.، و نجفی، ر. (1394). مطالعه سیستم ایمنی و صفات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های دارای مکمل اسیدهای آلی و آنزیم فیتاز. پژوهش های تولیدات دامی, 6(12 ), 61-69. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=357004



Vancouver : کپی

محمدباقری نسیبه، نجفی رامین. مطالعه سیستم ایمنی و صفات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های دارای مکمل اسیدهای آلی و آنزیم فیتاز. پژوهش های تولیدات دامی. 1394 [cited 2022January25];6(12 ):61-69. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=357004



IEEE : کپی

محمدباقری، ن.، نجفی، ر.، 1394. مطالعه سیستم ایمنی و صفات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های دارای مکمل اسیدهای آلی و آنزیم فیتاز. پژوهش های تولیدات دامی, [online] 6(12 ), pp.61-69. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=357004.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 139 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی