برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه اثر عصاره آبي-الکلي ميوه عناب بر کيفيت ماست پروبيوتيک و قابليت زنده ماني لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس در آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: فرآورده هاي پروبيوتيک تاثير شگرفي بر ارتقا سطح سلامت مصرف کنندگان داشته و انواع گياهان دارويي نيز ويژگيهاي مفيدي نظير خواص ضدسرطان، آنتي اکسيدان و... دارند، لذا اين پژوهش بمنظور مطالعه امکان توليد ماست با استفاده توام از عصاره آبي- الکلي ميوه عناب و باکتري پروبيوتيک لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بررسي تاثير غلظت هاي مختلف اين عصاره بر خواص ارگانولپتيک فرآورده و همچنين زنده ماني باکتري پروبيوتيک در نمونه هاي ماست توليد شده انجام گرديد.
مواد و روش ها: شير خام کم چرب در دماي 90 درجه سلسيوس بمدت 5 دقيقه حرارت دهي و در دماي 40 درجه سلسيوس، استارتر سنتي ماست، لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و همچنين غلظت هاي مختلف عصاره عناب (0، 0.2، 0.4، 0.6 و 0.8 گرم در ليتر) به آن افزوده شد. همه تيمارها تا رسيدن به اسيديته حدود 85- 80 درجه دورنيک، در دماي 37 درجه سلسيوس گرمخانه گذاري و پس از آن بمدت 21روز در يخچال نگهداري شدند. تيمارها در روزهاي 1، 7، 14و21 مطابق روش استاندارد جهت شمارش تعداد باکتري پروبيوتيک و پس از 21 روز نگهداري، با کمک تست پانل از نظر ويژگي هاي حسي مورد ارزيابي قرار گرفتند. داده هاي حاصل با استفاده از آزمون هاي آماري و با کمک نرم افزار 19
SPSS- تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: در تمام تيمارها تعداد باکتري لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس طي 21 روز نگهداري در يخچال روند کاهشي داشت اما از لحاظ آماري تاثير غلظت هاي مختلف عصاره عناب بر کاهش تعداد اين باکتري معني دار نبود (
P>0.05). همچنين در همه نمونه ها در پايان دوره نگهداري در يخچال تعداد باکتري پروبيوتيک بيش از 106 cfu/gr بود. نمونه حاوي 0.6 گرم در ليتر عصاره عناب هم به لحاظ زنده ماني باکتري پروبيوتيک و هم از نظر خواص ارگانولپتيک بهترين نمونه ارزيابي شد.
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نشان داد که مي توان از غلظت 0.6 گرم در ليتر عصاره عناب به همراه باکتري لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس در روند توليد ماست پروبيوتيک به عنوان يک فرآورده فراسودمند جديد استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

غفاری، س.، و اژدری، ع.، و شریف زاده، غ. (1397). مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی میوه عناب بر کیفیت ماست پروبیوتیک و قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آن. علوم غذایی و تغذیه, 16(1 (پیاپی 61) ), 89-98. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=356748



Vancouver : کپی

غفاری سحر، اژدری عطااله، شریف زاده غلامرضا. مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی میوه عناب بر کیفیت ماست پروبیوتیک و قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آن. علوم غذایی و تغذیه. 1397 [cited 2021June19];16(1 (پیاپی 61) ):89-98. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=356748



IEEE : کپی

غفاری، س.، اژدری، ع.، شریف زاده، غ.، 1397. مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی میوه عناب بر کیفیت ماست پروبیوتیک و قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آن. علوم غذایی و تغذیه, [online] 16(1 (پیاپی 61) ), pp.89-98. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=356748.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 213 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی