برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات مکمل اسيد اسکوربيک، ويتامين E و بتائين بر عملکرد، پاسخ ايمني و فراسنجه هاي خوني در جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثرات ويتامين هاي C، E و بتائين بر عملکرد، پاسخ ايمني و فراسنجه هاي خوني، آزمايشي در قالب طرح کاملا تصادفي با 6 تيمار و 5 تکرار و 30 قطعه جوجه گوشتي در هر تکرار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل: شاهد (بدون افزودني)، اسيد ا سکوربيک، ويتامين E، بتائين، ويتامين E به همراه بتائين و اسيد اسکوربيک به همراه ويتامين E و بتائين (افزودني ها) به جيره پايه بودند.در طول آزمايش صفات وزن، خوراک مصرفي، افزايش وزن، ضريب تبديل غذايي و تلفات اندازه گيري شدند. در سن 35 روزگي جهت بررسي هورمون هاي T3 و T4 از هر تکرار دو پرنده انتخاب و از هر پرنده 2 ميلي ليتر خون گرفته شد و پس از جداسازي سرم با استفاده کيت هاي مربوطه ميزان هورمون هاي فوق اندازه گيري شد. در سن 28 روزگي عيار آنتي بادي عليه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و همچنين ايمنوگلوبولين هاي G و M مورد بررسي قرار گرفت. وزن زنده، خوراک مصرفي و ضريب تبديل خوراک در سنين مختلف تحت تاثير استفاده از افزودني ها قرار نگرفت. تيمار اسيد اسکوربيک، ويتامين E و بتائين ماندگاري و شاخص توليد بالاتري نسبت به ساير تيمارها داشت. ولي، اختلاف آن با گروه شاهد معن د ار نبود و با گروه هاي تغذيه شده با ويتامين E، بتائين و ويتامين E اختلاف معني داري داشت (0.05>p). عيار آنتي بادي عليه گلبول قرمز گوسفند و همچنين ايمنوگلوبولين هاي G و M، درصد هماتوکريت و هورمون هاي T3 و T4 نيز تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت. در نتيجه مکمل هاي مصرفي هيچ تاثير معني داري بر فاکتورهاي مربوط به رشد، فراسنجه هاي خوني و همچنين ايمني هومورال جوجه هاي گوشتي نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 87
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی